Botoks za pazduhe

Foto: Žurnal24 Po operativnih posegih preprečevanja čezmernega potenja pod pazduho pa se lahko
Poletna vročina je za ljudi, ki imajo težave s čezmernim znojenjem oziroma hiperhidrozo, prava nočna mora, saj težavo le še poslabša.
Oglej si celoten članek

Znoj kljub antiperspirantu
Čezmerno znojenje se pojavi brez razloga. Nenadoma se začnete znojiti že v normalnih okoliščinah, in to kljub uporabi antiperspiranta, ki naj bi potenje zmanjšal ali celo popolnoma preprečil. Včasih je lahko znojenje povezano tudi z obolenji ščitnice, sladkorno boleznijo ali drugimi obolenji.

Čezmerno znojenje je relativno pogosta motnja, ki pomeni veliko neprijetnost za prizadete − močno so ovirani socialni stiki in kakovost njihovega življenja.
Metka Adamič, dermatologinja

 

Z botulinom A nad težave

Kadar čezmerno potenje postane neznosno, vas lahko dermatolog napoti na kirurški poseg, s katerim žleze znojnice omrtvičijo z injekcijo toksina botulina A ali jih v ekstremnih primerih celo odstranijo. Terapija z botulinom oziroma botoksom je primerna za pazduhe, dlani in stopala. Pomanjkljivost te terapije je, da je zaradi zbadanja z iglami razmeroma boleča, ponavljati pa jo je treba približno vsakega pol leta (učinek lahko traja od štiri do devet mesecev, odvisno od posameznika). Poseg je tudi precej drag, saj je treba za enkratno vbrizgavanje botoksa v pazduhe odšteti približno 500 evrov.

Nadomestno potenje
Po operativnih posegih preprečevanja čezmernega potenja pod pazduho pa se lahko pojavi neprijetnost – telo potenje preusmeri drugam. Tako se lahko zgodi, da se po injekciji botulina pod pazduho na tem predelu res ne boste več potili, se boste pa zato intenzivneje na dlaneh ali kje drugje.

Nega
Nastajanje neprijetnega vonja ob potenju boste učinkovito omilili tudi z odstranjevanjem odvečnih dlačic pod pazduho, saj te predstavljajo idealno okolje za zastajanje in razkrajanje potu. Po britju nanesite antiperspirant in kožo potresite s pudrom, ki bo kožo pomagal ohranjati suho čim dlje.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.