Božični izleti po Sloveniji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Hiša s tisočerimi lučkami, žive jaslice v ledu, tek Božičkov in praznična eko tržnica – prireditve, ki vabijo v prazničnih dneh.
Oglej si celoten članek

Pri družini Weingarten v Juršincih, ki slovi po eni od najveličastnejših osvetlitev domače hiše in okolice, lučke že gorijo. Kot že vrsto let doslej sta zakonca hišo okrasila z več deset tisoč lučkami in letos jih je še nekaj več kot lani. Pri hiši, ki je že prava turistična atrakcija, obiskovalcev še ni, pričakujejo pa jih v naslednjih dneh, ko jim bodo ponudili tudi domače kuhano vino in piškote.

Jaslice v ledu

Ene od najprivlačnejših živih jaslic lahko obiščete v soteski Mlacča v Mojstrani. V ledenem kraljestvu bodo predstave vsak dan od božiča do novega leta ob 16., 17. in 18. uri. Zgodbo božične noči bodo uprizorili na edinstveni kulisi umetnih ledenih slapov. 
Na drugem koncu Slovenije, v Občini Poljčane, bodo žive jaslice v Studenicah. Prva uprizoritev bo na božični večer ob 22. uri, nato pa še naslednja dva dni ob 17. uri.

Sejmi starin

Na praznični sejem starin, domačih obrti in darov narave vabi Anbot Piran. Sejem bo na Tartinijevem trgu v soboto med 9. in 16. uro.

Na božično-novoletni
boljšji sejem pa se lahko odpeljete tudi v Slovenj Gradec, prav tako v soboto. Začne se ob 10. uri.

Tekma Božičkov

Po sprehodu po sejmu v Piranu si lahko ogledate ali pa se tudi udležite teka Božičkov. Dobri možje, ki bodo morali poleg božičkove obleke imeti tudi božičkovo brado, bodo tekli po Portorožu na petkilometrski progi z ovirami. Prijave sprejema Športno, kulturno in izobraževalno društvo uro pred startom, ki bo ob 16. uri. Sicer pa vam božičkova obleka omogoča tudi sodelovanje v tekmovanju v božičkovih spretnostih in spuščanju lampijonov na plaži. 
Sobotno dogajanje bodo zaključili z božičnim umivanjem nog v morju, v nedeljo pa lahko Božički sodelujejo še v sprevodu.

Praznična eko tržnica

Vsi, ki prisegate na eko, ne smete zamuditi prireditve Eko praznični december, ki bo v petek v Mariboru, in sicer med 9. in 12. uro na Glavnem trgu. Ponudili bodo ekološko hrano za praznično mizo: ekopotico in piškote, mesnine in koline ter domačo in eko zelenjavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.