Bradač na "misiji Hollywood"

Foto: Žurnal24 Jurij Bradač Foto: Žurnal24 Jurij Bradač Foto: Žurnal24 Jurij Bradač Foto: Žurnal24 Jurij Bradač Foto: Žurnal24 Jurij Bradač Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Jurij Bradač Foto: Žurnal24 Jurij Bradač Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 main Jurij Bradač Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Jurij Bradač Foto: Žurnal24 main Jurij Bradač Foto: Žurnal24 Jurij Bradač Foto: Žurnal24 Jurij Bradač Foto: Žurnal24 Jurij Bradač Don Nelson Foto: Žurnal24 Jurij Bradač Vlade Divac Foto: Žurnal24 Jurij Bradač
Štajerec Jurij Bradač, zdaj Yuri Bradac, je v manekenstvu prispel na sam vrh. Postal je obraz nove kampanje kreatorja Christiana Audigierja. Zdaj je na vrsti še Hollywood.
Oglej si celoten članek

Naše gore list Jurij Bradač postaja v ZDA vedno večja zvezda. Po nastopu v videu Lady Gaga Bad Romance se lepotčeva kariera naglo vzpenja. Z njim smo se pogovarjali o njegovem najnovejšem podvigu – kampanji Garage parts kreatorja Christiana Audigierja. Zaupal nam je tudi, kako napreduje "misija Hollywood", kaj počne, kadar ne dela, kakšno anekdoto mu je povedal George Clooney in ali držijo govorice, da ima Lady GaGa poleg prijateljice še prijateljčka. Za vse oboževalke pa imamo slabo novico. Ni nam uspelo izvedeti, ali je Yurijevo srce oddano in kdaj bo spet v Sloveniji, saj na vprašanja, ki se ne nanašajo na njegovo delo, ne odgovarja. Hollywood, pač.

 

Alen Kobilica je nekoč izjavil, da komaj čaka, da osivi, saj so moški modeli za razliko od ženskih z leti vedno bolj zaželeni. Kot kažejo vaši zadnji uspehi, je podobno tudi pri vas.

Strinjam se z njegovo izjavo, ki bi jo lahko primerjal z rekom o dobrem vinu. Starejše je, boljše je! Je pa tudi res, da sem se dokaj pozno začel ukvarjati z manekenstvom in igralstvom. Že prej sem žel velike uspehe, a ne tako velikih kot zadnje čase.

Postali ste obraz kampanje Garage parts Christiana Audigierja. Kako je prišlo do sodelovanja?

Za Christiana sem slišal že več let nazaj. Osebno pa sva se spoznala na modni reviji v Los Angelesu. Francoski nogometni zvezdnik Frank Leboeuf, ki je moj dober prijatelj, mi ga je predstavil. Bilo mi je malce smešno, saj ne vem, kdo je bil takrat bolj navdušen nad kom.

Kmalu za tem sva začela tudi poslovno sodelovati in poznanstvo se je večalo. Pojavljati sem se začel na njegovih modnih revijah, vabil pa me je tudi na družabne dogodke. Zmeraj sem imel občutek, da sem mu simpatičen. Vedno si je vzel čas za pogovor, imava pa tudi nekaj skupnih prijateljev, na primer Mika Tysona. Med nama se je tako rodilo prijateljstvo. Videl sem, da spremlja tudi moje ostale projekte. Dal mi je tudi nekaj koristnih nasvetov, na primer na kaj moram biti pazljiv, saj zdaj prehajam v neko drugo dimenzijo in vstopam v čisto drug svet.

 

Foto: Žurnal24

Ste imeli tremo?

Treme že dolgo let ni več. Zdaj gre samo še za adrenalin in zabavo. Občutek, da je ves tvoj trud poplačan s takšnim uspehom oziroma projektom, je odličen. Vedno sem sanjal, da bi za Audigierja naredil nekaj večjega, ampak si po drugi strani nisem hotel delati utvar in sem se prepustil toku. Vedno pa me je spremljala želja, da bi postal prvo ime njegove kampanje. Že od nekdaj sem ga občudoval, saj je človek z neverjetno karizmo in energijo. Ko si v njegovi bližini, kar čutiš to njegovo moč! Audigier je genij, car. Zelo ga cenim in spoštujem! Ponosen sem, da mi je zaupal ta projekt in stavil name, verjetno pa mora preteči nekaj časa, da vse skupaj zares dojamem.

 

Komu je namenjena linija?
Gre za povsem novo samostojno linijo z imenom CHRISTIAN AUDIGIER GARAGE PARTS World Print Campaign. Kampanja se je začela v Los Angelesu, zaobsegla pa bo celotno Ameriko. Načrtuje pa se še prodor na ostale trge po svetu. Sem obraz te kampanje in sem na vseh plakatih, ki so postavljeni na najpomembnejših lokacijah ob glavnih cestah.

Linija je sicer namenjena širšemu krogu, tako mlajšim kot starejšim. Je zelo raznolika, seveda pa se v njej vseskozi prepozna dušo Christiana Audigierja. Se lahko preživljate samo z manekenstvom?

Glede na to, da sem že nekje šest let, še preden sem se začel ukvarjati z igralstvom in se dokončno preselil v Los Angeles, predan samo manekenstvu, bi lahko rekel, da sem si kruh služil samo z manekenstvom. Omeniti pa moram, da gre dobesedno za služenje kruha in preživetje, še zlasti na začetku kariere, ko stvari niso tako rožnate, kot si nekateri predstavljajo. Uspeh je že, da preživiš in pokriješ stroške. Vseskozi pa moraš biti pozoren na napredek. Če se krivulja ne začne pomikati navzgor, nima smisla vztrajati. Gre za posel, v katerem moraš imeti debelo kožo in močne živce (smeh). Dlje časa, ko si v tem poslu, lažje je. Začnejo se ti odpirati nova vrata, večajo se poznanstva in podpora agencij. Posledično je tudi finančno zmeraj lažje.

 

Foto: Žurnal24

Radi bi uspeli tudi v filmski industriji. Že imate agenta?

Ko sem živel v New Yorku, so mi agenti ponudili priložnost, da se dokončno preselim v Los Angeles. Pospravil sem kovčke in spet vse stavil na eno kocko. To je bila ena večjih prelomnic v mojem življenju. V manekenstvu sem se že prebil na vrh, zdaj pa spet pristal na začetku! Res pa je, da sem bil izkušenejši in sem vedel, kako se ta svet vrti. Še vedno se ukvarjam z manekenstvom, a ne več v tolikšni meri kot prej, saj zaradi selitve na drugi konec ZDA ni več toliko možnosti za potovanje. Ni mi žal, da sem se odločil za igranje, saj so se kmalu pojavili rezultati mojega truda. Imam agenta, s katerim sem zelo zadovoljen. Je ambiciozen, razumevajoč in predan svojemu delu. Treba pa je poudariti, da moraš že pri prvem stiku z agentom oziroma menedžerjem pokazati, kaj znaš. Nihče se v nasprotnem primeru s tabo nima časa pogovarjati. Tako pač je. Dobrodošli v Hollywoodu!


Rekli so mi, da sem bel črnec. Pred kratkim pa me je svetovno znan fotograf, ki živi v New Yorku, opisal kot belega fanta v azijski različici.
Yuri Bradac

Hodite v igralsko šolo?

Že od samega začetka obiskujem eno boljših igralskih šol, in sicer Ivana Chubbuck Acting School. Vse pove že dejstvo, da se ji je Halle Berry zahvalila v govoru, ko je prejela oskarja. Na isto šolo je hodila tudi Charlize Theron in veliko drugih. Zelo se razveselim, ko v kakšnem filmu ali nadaljevanki zagledam osebo, ki še vedno obiskuje to šolo. Nekaj časa sem obiskoval tudi šolo, v kateri te učijo tehnike cold reading (golo branje), ki te pripravi na celoten postopek avdicije. Nauči te, kako se približati vlogi, če pred avdicijo še nisi prejel scenarija in imaš le 15 minut časa za pripravo. Na to šolo je hodil na primer tudi George Clooney. Imam pa tudi osebnega učitelja, s katerim vadim ameriški naglas in pravilno izgovorjavo. V Ameriki ti ni nič podarjeno. Brez tega v igralstvu ne moreš uspeti. Pred dvema letoma so me sprejeli v igralsko unijo (Screen Actors Guild), brez katere ni mogoče nadaljevati resne kariere. Sprejmejo te, ko imaš za sabo vsaj tri velike projekte na nacionalni ravni. Na koncu pa je treba plačati še 2500 dolarjev. Spet – dobrodošli v Hollywoodu (smeh).

 

Vam je dal kdo kakšen dober nasvet?

Tukaj moram omeniti mojega dobrega prijatelja, Johna Kimbla, enega največjih bivših agentov v Ameriki. On je tisti, ki je na letališču opazil Brucea Willisa in ga vzel pod svoje okrilje. Njegov varovanec je bil tudi George Clooney. No, John mi sedaj, ko me je po kakšnem letu vendarle začel jemati resno, stoji ob strani z nasveti in priporočili. Slišiva oziroma vidiva se vsaj enkrat na teden. V največjo čast mi je, ko njegovo ime zasledim v literaturi.

 

Na imdb.com piše, da ste igrali tudi v erotičnem filmu. Ste bili mladi in potrebovali denar?

Če se ne motim, na imdb.com piše tudi marsikaj drugega o mojih projektih. Tako kot na drugih internetnih straneh, ampak žal jih nihče v naši Sloveniji ne omenja. Naj se vrnem k vašemu vprašanju. Res sem bil mlajši in denarja tudi nikoli ni preveč, ampak vlogo sem sprejel, ker je to moj poklic in tudi zato, ker prizor, v katerem sem nastopil, ni bil erotičen. Res pa je, da so bili v tej sceni tudi glavni igralci. Snemanje je trajalo dva dneva, ime mi je bilo Buck in dogajanje je bilo postavljeno v neko vilo. Kakorkoli že, v tej vili je bila zabava in glavna igralka se z mano zaplete v pogovor, ker želi svojega fanta narediti ljubosumnega. Ta čez nekaj časa arogantno pristopi do mene, jaz ga odslovim in se z glavno igralko še nekaj časa pogovarjam, nato pa greva vsak na svoj konec. Tukaj se je moj del zaključil. Naj še omenim, da so to nadaljevanke, ki se prikazujejo na kabelski televiziji ob deseti uri zvečer.

 

Foto: Žurnal24

Ste s svojo kariero na velikem platnu za zdaj zadovoljni?
S kariero na velikem platnu sem zadovoljen. Vemo, kaj pomeni Hollywood. Vsak mesec pride sem na tisoče "igralcev", ki si želijo uspeti v svetu filma. Moj prvi večji projekt je bil celovečerec o nogometu, v katerem imam glavno stransko vlogo. Premiera je bila pred dvema letoma na Bevery Hillsu in film se je vrtel po vseh večjih ameriških mestih. Res pa je tudi, da ne v največjih kinematografih.

Lady GaGa nima lulčka! Celo ženske težave je imela v času snemanja, tako da so nadaljnje razlage verjetno odveč.
 

Omenim naj še dva večja projekta. Posneli smo pilot za serijo NBA Project, in sicer sem bil izbran za eno glavnih vlog za to serijo pod okriljem produkcijske hiše Section 8. To je podjetje Georgea Clooneyja in Stevena Soderbergha ter Granta Heslova. Vsi trije so bili v vlogi režiserjev. Nikdar ne bom pozabil tega sodelovanja, predvsem pa smeha. Tukaj je svojo glavno vlogo odigral tudi Vlade Divac s svojim balkanskim značajem. George je včasih od smeha potočil kakšno solzo (smeh). Zabavno je bilo poslušati tudi Clooneyjeve anekdote. Enkrat nam je pripovedoval o nočnem letu iz Londona v Los Angeles. Vsi so bili dobre volje, dokler v letalo ni udarila strela. V tistem trenutku je na krovu nastala smrtna tišina. Kot je povedal, se je v strahu najprej spomnil na svoj zadnji film Batman in Robin. Nato je začel moliti, naj letalo ne strmoglavi, da se ga svet ne bo spominjal po tem filmu (smeh). Na Foxu pa se je vrtela serija Wedding Bells, v kateri sem imel stransko vlogo v premiernem delu. Med ustvarjalci te serije je David E. Kelly, ki se lahko podpiše tudi pod serijo Boston Legal. Priporočljivo je, da na začetku kariere snemaš nizkoproračunske filme, ki jih prikažejo le na festivalih. Takšnih imam deset in nekateri so bili tudi nagrajeni.

Ko se predstavite, kakšno nacionalnost bi vam večina pripisala?

Opredelitve so zelo različne. Najbolj mi je všeč opis iz mojih manekenskih časov. Rekli so mi, da sem bel črnec. Pred kratkim pa me je svetovno znan fotograf, ki živi v New Yorku, opisal kot "bel fant v azijski različici" (smeh).

 

Eden od večjih uspehov je zagotovo nastop v videu Lady Gaga. Koliko ste s tem nastopom zaslužili?

Lagal bi, če bi rekel, da ni Lady Gaga z Bad Romance eden mojih najuspešnejših projektov do zdaj. Podira vse rekorde in na Youtubu se bliža 200.000.000. kliku, kar je absoluten rekord. Kljub temu se z zaslužkom, ki sem ga prejel, ne morem upokojiti (smeh).

 

Foto: Žurnal24

Med top najbolj branih člankov lanskega leta na naši strani je bil članek "Lady Gaga ima lulčka". Lahko to govorico potrdite? Glede na to, da ste jo videli od zelo blizu.

Verjemite, niste prvi, ki vas to zanima. To novico moram zanikati. Lady GaGa nima lulčka! Celo ženske težave je imela v času snemanja, tako da so nadaljnje razlage verjetno odveč.


S čim se sicer ukvarjate, kadar ne snemate?

Ker sem v poslu, ki zahteva popoln videz, poskušam čim več časa nameniti ohranjanju kondicije in popolnega telesa. Hodim v fitnes, v savno, na plavanje in na sprehode ob morju ali v gore. Zadnje čase pa se moje življenje obrača na glavo. Telefoni ves čas zvonijo, vabila na razne zabave, večerje in bankete kar dežujejo. Za samopromocijo je pomembno pojavljanje na rdečih preprogah. Ker sem bil vso svojo mladost športno aktiven, moje srce še vedno bije za šport, predvsem za košarko. Najbolj se razveselim, kadar pridejo naši fantje na tekmo v Los Angeles. Obvezno se dobimo dan prej na kosilu ali večerji. Omeniti moram tudi Anžeta Kopitarja. Z veseljem se vedno odzovem njegovemu vabilu na ogled hokejske tekme. Kapo dol pred temi fanti. Zares so uspešni in igrajo zelo veliko vlogo v ameriškem športu!

 

Torej ste v Hollywoodu že domači. Že živite hollywoodski sen?

Res se tukaj že počutim precej domače. Hollywood je postal moj drugi dom. Ko ti uspe narediti nekaj globalnega, so ti vsa vrata na stežaj odprta. Tudi v nočno življenje in v zakulisje. Živim življenje, kot ga živim, in se ne trudim, da bi živel kakšen sen. Imam svoje cilje in se jih trudim uresničiti. Če pa nekateri gledajo na moje življenje kot hollywoodski sen, potem je odgovor da. Živim hollywoodski sen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.