Bratuškova "glavna kuharica"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Bratuškova je bila "glavna kuharica“ sektorja za proračun.
Oglej si celoten članek

Alenka Bratušek je morala kot kandidatka za evropsko komisarko izpolniti obrazec o predstavitvi dosedanjega dela, ki ga je Evropska komisija objavila na spletu.

Bratuškova, ki se je angleščine po polomu na CNN menda učila s pomočjo hipnoze, je med učno uro o izrazih za vodstvene položaje očitno malce pregloboko"zakinkala“.

Foto: ec.europa.eu alenka

V obrazcu je namreč zapisala, da je bila "chef of Budget Department“, kar bi pomenilo, da je bila glavna kuharica sektorja za proračun. Bratuškova je verjetno iskala besedo "chief“ (vodja), čeprav bi bil še boljši izraz za ta položaj "head of Budget Department“. Tudi besedica "before" je napačno zapisana.

Do naslednje napake je prišlo že v naslednji vrstici, kjer je namesto "parliament“ zapisala parlament.

Nerodno pa se je izrazila tudi pri opisovanju premoženja. Nezazidljivi parceli se po angleško reče non-constructible land.

Foto: ec.europa.eu alenka

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 04:14 1. Oktober 2014.

    OK, res,, da govorimo o premijerki, ampak s tako "inglish" sem se do zdaj praktično na netu vse zmenil, Pa …

  • 16:12 30. September 2014.

    v bruslu...poravek

  • 16:11 30. September 2014.

    tut v ruslu rabjo kuharco v menzi....res je krava zarukana !!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.