Brezkompromisno nujno ubijanje

Foto: Kinodvor
Foto: Kinodvor
Na Kinodvorišču v Ljubljani bo premiero ob 21.30 doživel film Nujno ubijanje (Essential Killing).
Oglej si celoten članek

Prestrašenega talibanskega bojevnika v afganistanski puščavi zajamejo ameriški vojaki. Med prevozom v enega tajnih zaporov v Evropi se pripeti nesreča in ujetnik pobegne. Bos in lačen se znajde sredi brezkončne zasnežene pokrajine. Na begu pred vojsko, ki uradno ne obstaja, se poda na dolgo popotovanje skozi divjo in neusmiljeno naravo, z zasledovalci nenehno za petami.

Nujno ubijanje je brezkompromisno delo veterana poljskega novega vala, ki se začne kot napet film pregona in konča kot abstraktna meditacija o golem boju za preživetje.

Režiser Jerzy Skolimowski nam omogoči, da za 83 minut zlezete v kožo kolektivnega sovražnika (Vincent Gallo), pri tem pa se izogne kakršnemukoli političnemu ali moralnemu komentarju, film sleče do samega bistva in ustvari hipnotično filmsko vizijo o Človeku in Naravi.

Za vstopnico boste odšteli 4,95 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.