Bruce Willis zbolel za to hudo boleznijo. Diagnoza je potrjena.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vest je objavila igralčeva družina.
Oglej si celoten članek

Igralec Bruce Willis ima frontotemporalno demenco, je na družbenih omrežjih objavila njegova družina. V objavi na Instagramu so izpostavili, da je bilo "olajšanje, da je končno dobil jasno diagnozo".

Lansko pomlad so Willisu diagnosticirali afazijo, ki povzroča težave z govorom, vendar je bolezen naporedovala, dobil je natančnejšo diagnozo. Za zdaj več podrobnosti o njegovem stanju ni jasnih.

Ne slišimo prav pogosto izraza frontotemporalna demenca, pa vendar ima en človek od 50-ih oseb to obliko demence, je o tej obliki bolezni zapisano na portalu edemenca. Frontotemporalna demenca vpliva na osebnost človeka in njegovo vedenje, govor, navade in gibanje. 

Pri frontotemporalni demenci se težko predvideva potek in hitrost razvoja bolezni, vseeno pa se stanje osebe postopoma slabša (nevrodegenerativna bolezen). Zdravila, ki bi frontotemporalno demenco pozdravilo ne poznamo, na voljo pa so zdravila, ki upočasnijo napredovanje bolezni. 

Magazin Stanje Brucea Willisa vse slabše, družina upa na čudež

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.