Bruce za svoje dobro poskrbi

Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu Foto: Igor Pavkovič Boss v Trstu
Bruce Springsteen. S koncertnim izborom komadov nas je Boss potegnil v zgodovino.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek se je na polnem stadionu Nereo Rocco v Trstu nabralo okoli 30 tisoč fanov, ki so prišli na koncert Brucea Springsteena in E-Street Banda. Najboljši Bossovi koncerti so praviloma v njegovem rodnem New Jerseyju ali Italiji, od koder izhaja materina linija prednikov. O tem smo se prepričali na fantastičnem tri in pol ure dolgem maratonskem špilu, ko je Boss poskrbel tudi za to, da se je nevihtno nebo zjasnilo. Zapel je 29 pesmi, dan prej v Firencah pa eno pesem več, a nič ne de.

Slovenski fani o vtisih s koncerta

O vtisih s koncerta smo poklepetali tudi s tremi slovenskimi fani. "Ti povem iskreno: rekel sem si, da bom na Springsteena hodil, dokler ne slišim Thunder Road. Danes sem slišal Thunder Road, a bom še šel na njegov koncert," je vtise po koncertu navdušeno delil Gregor iz Ljubljane, ki je Bossov koncert obiskal že četrtič. "Danes je bil nastop bolj umetniški, ni toliko stavil na največje hite. In ta njegova energija, človek je še vedno modri ovratnik. On je tukaj zaradi ljudi, ima rad svoje fane, in takšnih ljudi je zelo malo. V Springsteenu je veliko ameriške mitologije. Pri njem zame ni samo muzika tista, ki seka, ampak so to tudi besedila. Bistvo rock 'n' rolla pa so tudi emocije," je povedal vidno ganjeni Gregor.

Tudi Lidija je Springsteenova povratnica: "Sama mislim, da v rokenrolu ni večjega človeka, kot je The Boss. Njegova muzika ni le odlična zabava, ampak pusti pečat v mislih in duši. Vsak komad odigra, kot da je prvič, pa če je ta izpred 40 let, ko je začel kariero, ali pa če je povsem nov; in tudi zvenijo sveže, kot da so od včeraj." Zadnjo besedo pa dajemo Igorju: "Njegov koncert je vedno bil in bo čista radost, veselje do življenja, kar je potrdil polni stadion, ki se je prepustil Bossu; ta je poslušalce po dobre tri ure in pol dolgem koncertiranju pripeljal do konca."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.