Bučkino pecivo s pinjolami

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Kdaj ste nazadnje poskusili speči nekaj novega? Za pusto nedeljo predlagamo sočno bučkino pecivo s pinjolami.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 300 g bučk
  • 5 jajc (velikih)
  • 300 g sladkorja (rjavega)
  • 100 ml rastlinskega olja
  • 300 g moke (gladke)
  • 1/2 zavitka pecilnega praška (okoli 8 g)
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 200 g orehov (mletih)
  • 100 g pinjol
  • maslo (za namazati)
  • sladkor v prahu (za posip)

Priprava:

Za bučkino pecivo s pinjolami penasto zmešamo jajca s sladkorjem, nato počasi umešamo olje. Pecilni prašek presejemo k moki in dodamo sodo bikarbono. V jajčno maso previdno umešamo orehe.

Bučke speremo pod hladno vodo, jih do suhega otremo in na drobno nastrgamo. S pinjolami jih umešamo v testo.

Tortni model (premera okoli 26 cm) namastimo, rahlo pomokamo in napolnimo s testom. V prej ogreti pečici na 200 stopinj Celzija pečemo 35-40 minut.

Ohlajeno bučkino pecivo s pinjolami pred postrežbo posipamo s sladkorjem v prahu.

Nasvet:

Skupaj s pinjolami lahko v testo umešamo rozine.

VEČ RECEPTOV ZA PECIVO NAJDETE TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.