Bučni rjavčki

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Radi uporabljate sezonske sestavine? Potem za sladico pripravite čisto prave jesenske rjavčke z bučo.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

za 24 rjavčkov:

  • 100 g kock buče (na primer muškatne, narezane na majhne kocke)
  • 220 g kuverture (ali grenke (jedilne) čokolade)
  • 170 g masla
  • 200 g sladkorja
  • 4 jajca
  • 100 g lešnikov (nasekljanih)
  • 125 g moke
  • 1 noževa konica pecilnega praška
  • maslo (za praženje)
  • sladkor v prahu (za posipanje)

Priprava:

  • Za bučne rjavčke na maslu popražimo bučo, narezano na kocke. Zalijemo s sto mililitri vode in kuhamo, dokler buča ni mehka. Odcedimo in fino pretlačimo.
  • Čokolado in maslo narežemo na majhne kose in ju v posodi skupaj pri zelo nizki temperaturi stopimo. Penasto zmešamo jajca in sladkor, nato počasi vmešamo maso čokolade in masla v bučni pire. Na koncu vmešamo lešnike, moko in pecilni prašek.
  • Na pekač položimo papir za peko. Maso prelijemo po pekaču in jo s slaščičarsko kartico zgladimo. Pečemo od 20 do 25 minut pri 170 stopinjah Celzija.
  • Bučne rjavčke ohladimo in narežemo na manjše kocke, posipamo s sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.

Nasvet:

K bučnim rjavčkom se odlično poda kepica vaniljevega sladoleda.

več receptov za brownije poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.