Burite domišljijo zaročenca

Foto: Tadej Bernik poroka fotografija Foto: nn Angelina Jolie
Skrajni čas je, da poiščete fotografa. V trendu je še vedno vintage slog, novost je boudoir fotografiranje 
neveste.
Oglej si celoten članek

"Poročnega fotografa je treba izbrati najmanj pet ali šest mesecev pred poroko. Če pa je ta v najbolj obleganih datumih (maja in junija), se je treba z njim dogovoriti tudi eno leto vnaprej," poudarja fotograf Tadej Bernik iz Foto Zate. Če se nameravate poročiti letos, je torej skrajni čas, da najdete fotografa.

Retro še vedno in

"Poleg zvezdniškega sloga so še vedno modne vintage fotografije oziroma vse retro, vključno z večno črno-belo fotografijo," o trendu poročne fotografije pravi Bernik. Dodaja, da si ljudje želimo fotografij, ki pripovedujejo zgodbe, ob katerih lahko občutimo čustva ljudi, ki so na fotografiji, ali v sebi obudimo tisto, kar smo čutili tisti dan. "Trend je tudi, da se ob poplavi naprav za fotografiranje udeležence poroke prosi, da med obredom ne fotografirajo, pa tudi kasneje naj se predvsem zabavajo,".

Neveste rade seksi

Letos se klasičnemu predporočnemu fotografiranju na najljubših krajih ženina in neveste dodaja predporočno boudoir fotografiranje zaročenke. "Pri tovrstni fotografiji se nevesta fotografira v zapeljivih pozah z zelo malo ali nič obleke, ob tem pa ne pokaže nič očitnega. Najintimnejši deli so zakriti, zato domišljijo zaročenca burijo čipke in obline," razlaga fotograf, ki je v večini primerov fotografiranja porok navzoč že ob jutranjih opravilih, kot je ličenje, ko se nevesta in ženin vsak posebej pripravljata v družbi prič, staršev, družic in svatov. "Le tako imamo na koncu vpogled v celotno zgodbo poročnega dne."

Naj ne odloča le cena

Pri izbiri fotografa naj ne bo odločilna le cena, saj je pomembno predvsem to, ali vam je všeč njegov način fotografiranja. V njegovi družbi boste preživeli nekaj ur, zato je dobro, če se z njim ujamete. Preverite, kaj je vključeno v ceno, kakšen je končni izdelek (so vse fotografije obdelane, jih prejmete v visoki ločljivosti, kakšna je postprodukcija ...).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.