Čarobna beseda za vsak odnos

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kako izbiramo besede je včasih zelo pomembno za naše odnose. Raziskave so pokazale, da je ena beseda še posebej ključna.
Oglej si celoten članek

Beseda, ki jo vsak odnos potrebuje, je hvala. Preprosta beseda daje naslovniku občutek, da je cenjen. Strokovnjaki svetujejo, da jo uporabimo tudi takrat, ko imamo občutek, da bi nekaj preprosto moralo biti narejeno. 

Raziskava, objavljena v reviji ameriških psihologov Emotion, izpostavlja moč, ki jo ima beseda hvala. "Ko se človek počuti hvaležen, je veliko bolj verjetno, da se bo bolj prijazno in toplo obnašal," so zapisali. Rezultati raziskave so tako pokazali, da je pogosto izkustvo hvaležnosti povezano z veliko pozitivnimi stvarmi za ljudi in vpliva na njihovo samopodobo. 

Ste danes že izrekli to čarobno besedo?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.