Časnik Obamova prikazal kot opici

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Belgijski časopis De Morgen je močno razburil javnost, ko je na svojih straneh objavil fotografijo zakoncev Obama, prikazanih kot opici.
Oglej si celoten članek

Sporna fotografija, na kateri sta Barack in Michelle Obama s pomočjo fotošopa prikazana kot opici, je v Belgiji dvignila precej prahu in izzvala proteste. Časnik De Monde, ki je fotomontažo objavil ob fotografiji Obame, na kateri piše, da predsednik prodaja marihuano, se je v ponedeljek že opravičil zaradi objave.

Fotografiji so objavili v sobotni izdaji v satirični rubriki in se zraven pošalili, da ju je poslal ruski predsednik Vladimir Putin. Šala je še toliko spornejša, ker Obama prav danes prihaja na obisk v Bruselj.

Uredniki časnika so se opravičili v obliki članka z naslovom Je De Morgen rasist? in fotografijo označili za neslano šalo ter pojasnili: "Napačno smo predvidevali, da se rasizma več ne sprejema in da ga lahko zatorej obrnemo v šalo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.