Častni zlati medved Jarru

Foto: Žurnal24 Zlatega medveda za življenjsko delo bodo Jarru podelili 12. februarja.
Maurice Jarre, francoski skladatelj filmske glasbe, je dobitnik častnega zlatega medveda za življenjsko delo.
Oglej si celoten članek

Nagrado bodo priznanemu komponistu, ki ima v svoji zbirki tudi tri oskarje, podelili na 59. izvedbi Berlinala, ki bo letos potekal med 5. in 15. februarjem. Na mednarodnem filmskem festivalu bodo njegovo delo počastili s sporedom filmov, za katere je komponiral.

Od Lawrenca do Živaga
Jarre je mednarodno zaslovel leta 1962 z glasbo za film Lawrence Arabski, za katero je dobil tudi prvega oskarja. Skladal je za več kot 150 filmov, tudi za Doktor Živaga. Jarre, rojen leta 1924, je svoje glasbeno pot začel na pariškem konservatoriju, kjer se je izšolal za tolkalca in dirigenta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.