"Če bi izbirala, ne bi nikoli shujšala v obraz"

Foto: Tibor Golob
Foto: C.C.
Odkar se je Špela Grošelj odločila, da bo popolnoma spremenila svojo postavo in prehranjevalne navade, je minilo že leto dni. Pevka je že pred meseci nehala s hujšanjem, a njenega dela s tem ni konec.
Oglej si celoten članek

Koliko kilogramov ste izgubili do zdaj?
V času diete sem izgubila 16 kilogramov, sedaj pa jo vzdržujem oz. niham kilo gor, dol. Predvsem pa se ne oziram več na številke na tehtnici, pač pa na konfekcijsko št. in obliko telesa.

Bi jih želeli izgubiti še kaj?
Predvsem si želim še nekoliko preoblikovati telo, všeč mi je namreč športna postava. Zato delam na vajah z utežmi, da učvrstim še nekatere dele telesa.

Je težko vzdrževati novo postavo?
Vsekakor ni lahko, če si tak gurman kot jaz. Veliko športam, fitnes je moj drugi dom, vse zato, da lahko kdaj pojem tudi kaj ekstra kaloričnega in pri tem nimam niti malo slabe vesti. Se pa seveda še vedno pazim in vsaj en obrok dnevno nadomestim z nupo prehrano.

Je kaj drugače kot na začetku hujšanja?
Vsekakor nisem več tako striktna kot na začetku hujšanja. Sedaj sem že dobila občutek kaj mojemu telesu odgovarja, kdaj se lahko pregrešim, kako potem to "zbalansiram". Predvsem sem manj obremenjena kot leto nazaj, saj se v svojem telesu super počutim.

Je bilo morda obdobje, ko ste skoraj obupali?
Bili so trenutki, ki so bili težki, saj je v času mojega hujšanja precej trpelo moje socialno življenje. Ni ravno fajn hodit na zabave in piti vodo … Ampak to obdobje so mi ob strani stali najbližji, za kar jim bom vedno hvaležna.

Kaj ste spoznali v tem času, ste se kaj novega naučili?
Spoznala sem, da prihaja zadovoljstvo iz nas samih in da ti več oziroma manj kilogramov ne prinese drugačnega stanja. Jaz sem se že prej dobro počutila, bila sem samozavestna ravno toliko kot sedaj. Je pa fajn obleči manjšo konfekcijsko in preteči več kilometrov kot prej (smeh).

Ali je še vedno kakšen del telesa, ki se vam zdi posebej kritičen?
Nikakor se nimam za popolno, ampak sprejela sem svoje telo in že zdavnaj začela uživati v njem. Delam na tem, da določene dele še učvrstim, sicer pa sem zadovoljna.

Kakšen je vaš odnos do nove postave, ste bolj strogi do sebe?
Ne, nisem stroga. Zdravo jem, športam ... Ne vem, zakaj bi se še dodatno obremenjevala in bila stroga do sebe. Imam se rada.

Kakšno hrano jeste zdaj? Vas peče vest, če si kdaj privoščite kakšno dobroto preveč?
Jem normalno. Trudim se, da pojem vsaj štiri obroke na dan, od tega je en obrok nupo (po treningu na fitnesu) sicer pa pojem vse. Od pire krompirja, do čokolade. Se pa potrudim, da potem to pokurim. Nikoli nimam slabe vesti, ne pri hrani ne pri ostalih stvareh. Življenje je eno samo, treba ga je sprejeti in vse, kar se nam zgodi, je dobro in z razlogom, zato nikakor slaba vest. Preveč rada jem, da bi se odrekala hrani. Raje več športam kot da bi strogo pazila na vnos kalorij. 

Kako izgleda vaš vadbeni dan?
Treniram vsaj petkrat tedensko, od tega trikrat obiščem uro zumbe ali paina, dvakrat pa treniram na fitnesu z utežmi. Seveda vse kombiniram s kardio vadbami.

Kakšne vaje delate?
Največ se posvečam nogam, zato naredim precej počepov, izpadnih korakov, izpadnih korakov v skoku ... Pa seveda trebušnjake in vaje za ostale dele telesa.

Ali kaj pogrešate staro, polnejšo postavo?
Pogrešam poln obraz. Če bi lahko izbirala, ne bi nikoli shujšala v obraz. Prej je bil veliko bolj napet in prijazen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • mia
    12:01 4. April 2012.

    IN?

  • 10:01 5. Marec 2012.

    Ja je pela pri Atomik Harmonik

  • zic
    17:56 2. Marec 2012.

    pa jebela, komu on aplačuje, da so jo polne cajtnge...kaj pa je ta u lajfu sploh nardila, da nas večkrat …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.