Če imate katerega od teh znakov, niste zdravi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Prisluhnite svojemu telesu, če imate enega izmed teh desetih znakov, pomeni, da morda niste povsem zdravi.
Oglej si celoten članek
Sivi lasje pred štiridesetim letom so lahko znak diabetesa, a le če imate že v zgodnih tridesetih več kot polovico las sivih.
 
Čeprav je večina znamenj na telesu neškodljivih in benignih, pa moramo biti pozorni na spremembe, ki so morda nastale po sončenju. Tovrstni madeži so namreč lahko znak predrakavih sprememb.
 
Beločnica mora biti vedno bela, razen kadar smo zaspani ali je zunaj mraz. Rumena beločnica je lahko znak zlatenice, nakazuje na težave z jetri ali žolčnikom. Rdeča pa je morda znak visokega krvnega tlaka ali virusnega očesnega vnetja. 
 
Razpokane ustnice so pogost pojav ob mrzlem in vetrovnem vremenu, če pa vam pogosto razpokajo kotički ustnic, je to lahko znak pomanjkanja vitamina B in cinka. Pogost vzrok za pokanje ustnic je tudi glivična okužba.
 
Če na vratu opazite oteklino, sploh na sprednjem delu, nemudoma obiščite zdravnika, saj to lahko nakazuje na težave s ščitnico, ki so najbolj pogoste pri ženskah med 20 in 50 letom starosti.
 
Tudi izpadanje las in obrvi lahko kaže na težave s ščitnico in sicer na zmanjšano delovanje le te.
 
Žareče in rdeče dlani nakazujejo na dermatitis, ekcem ali alergijske reakcije na kovine, zdravila, hrano ali pijačo. 
 
Spremembe na nohtih lahko kažejo na velike spremembe, ki so dogajajo v vašem telesu. Pomanjkanje kalcija, železa, proteinov ... ali pa so posledica glivičnih okužb.
 
Mrzla stopala so morda kazalec katere izmed avtoimunih bolezni.
 
Rdečica na obrazu je lahko znak hormonskih sprememb, ki se dogajajo v telesu, pogosta je tudi rozacea, kronična bolezen kože, ki pogosto prizadene ženske. Rdečica pa je morda tudi le posledica občutljivosti na temperaturne spremembe.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:44 25. Junij 2016.

    nisi zdrav, če bereš Žurnal 24. Ajoj, potem tudi jaz nisem, čeprav ga berem le parkrat mesečno.<br /><br />Že prva …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.