Celine Dion na robu solz sporočila, da ima neozdravljivo bolezen

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Koncerte je prestavila na leto 2024.
Oglej si celoten članek

Kanadska pevka Celine Dion je razkrila, da trpi za neozdravljivo in redko nevrološko motnjo, imenovano sindrom otrdelosti (sindrom Moersch-Woltman). Za bolezen je značilna togost mišic trupa in udov ter povečana občutljivost na dražljaje, kot so hrup, dotik in čustvena stiska, kar lahko sproži mišične krče. Bolezen prizadene enega na milijon ljudi, znatno več žensk kot moških.  Bolezen je neozdravljiva, vendar je mogoče njene posledice zmanjšati. Motnjo pogosto napačno diagnosticirajo kot Parkinsonovo bolezen, multiplo sklerozo, fibromialgijo, psihosomatsko bolezen ali anksioznost in fobijo. Dokončno diagnozo je mogoče postaviti s preiskavo krvi.

Dion je na Instagramu delila, da je s svetom končno pripravljena deliti svojo usodo. V teh težkih časih ji upanje vlivajo predvsem njeni trije sinovi, je dejala in poudarila, da ljubi petje in da pogreša svoje oboževalce.

"Že dolgo se spopadam z zdravstvenimi težavami in res težko se soočam s temi izzivi in govorim o vsem, kar sem prestajala…Boli me, ker vam moram povedati, da februarja ne bom pripravljena na turnejo po Evropi." Pevka je razkrila, da bolezen še vedno spoznava, jo pa krči močno omejujejo, predvsem pri hoji, vplivajo pa tudi na glasilke.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:26 24. December 2022.

    Tako bogata, pa tako sestradano z zgleda.

  • 15:50 8. December 2022.

    A se vam res ne zdi neprimerno ženske nazivati samo s priimkom? Od kdaj pravila slovenskega jezika to dopuščajo?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.