Cenzura tudi v živo

Foto: Žurnal24
Na filmskem festivalu v Berlinu bo do 20. februarja na ogled 400 filmov.
Oglej si celoten članek
Foto: Žurnal24

 

 

Na Berlinalu, ki ga je v četrtek odprla vestern atrakcija bratov Coen Pravi pogum, se bo za zlate in srebrne medvede potegovalo 16 filmov. Njihovi avtorji širšemu občinstvu večinoma niso znani toliko, kolikor še utegnejo postati, stična točka celovečercev v tekmovalnem programu pa ostaja prikaz resničnih tegob malih ljudi.

Zvezdniška finančna kriza
Med po zvezdniški plati odmevnejšimi tekmovalnimi filmi je ameriški triler o finančni krizi leta 2008 Margin Call, prvenec J. C. Chandorja, v katerem igrajo visokokategorniki Kevin Spacey, Jeremy Irons in Demi Moore. Med zvezdniki se z režijskim prvencem Coriolanus, posnetim po Shakespearovi igri, predstavlja tudi britanski igralec Ralph Fiennes. Na Berlinalu je letos poseben poudarek še na filmih v 3D-tehniki – za medveda se tako poteguje 3D-animacija Les contes de la nuit francoskega režiserja Michela Ocelota.

Naši pridejo le do trga
Slovenske filme, ki se že več let promovirajo le na projekcijah na filmskem trgu, bo predstavljal novoustanovljeni Slovenski filmski center. Na ogled bodo Gremo mi po svoje, Oča, Piran – Pirano in Circus Fantasticus.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.