Česen, vino in morje

Foto: neznan zivljenje 04.07.13. vino in cesen, foto: neznan
Danes ob 12. uri se bo z odprtjem tržnice, na kateri boste lahko pokusili in kupili številne dobrote, ki so jih pripravili na obalnih kmetijah in domačijah, v Novi vasi začel letošnji praznik vina in česna. Uradno odprtje bo sledilo ob 15. uri.
Oglej si celoten članek

Dobrote in ogledi

Domače dobrote boste lahko ves dan degustirali tudi na okoliških kmetijah, danes ob 17.30 pa se boste v Novi vasi lahko udeležili delavnice Česen v aromaterapiji (prijave in informacije na 040 635 653). Ob 19. uri bo sledila staroslovanska – glagoljaška sveta maša v cerkvi Rožnovenske Matere božje, piko na i pa bo dnevu ob 21. uri postavila vaška fešta s plesom, na kateri vas bo zabavala glasbena skupina Ne me jugat.

V sklopu prireditve bo danes in jutri iz Lucije v Novo vas vozil brezplačni avtobus, brezplačni pa bodo tudi ogledi Kulturnega doma Zmaga, Muzeja Kapelučina hiša in cerkve rožnovenske Matere božje.

Na izlet s kolesom

Da bi pokurili kalorije, ki ste si jih nabrali v soboto, bo jutri organiziran kolesarski izlet iz Lucije v Novo vas. Med potjo si boste lahko ogledali Sečoveljske soline, del znamenite Porečanke (bivše železniške proge od Trsta do Poreča), pri Dragonji pa se boste lahko odločili, ali se boste na hrib do Svetega Petra in naprej do Nove vasi povzpeli s kolesom ali se boste do Nove vasi raje odpeljali z brezplačnim avtobusom. Ob prihodu v cilj bodo vsi udeleženci izleta prejeli darilno vrečko ter kupon za topel obrok in kozarec vina ali brezalkoholno pijačo. Prijavnina je 15 evrov za odrasle in pet evrov za otroke, prijavite pa se lahko na spletni strani Portoroz.si, kjer vas čaka tudi več informacij o dogodku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.