Četrti v seriji Mazdinih konceptov

Foto: Žurnal24 Mazda taiki je četrti v vrsti inovativnih Mazdinih konceptov.
Mazda taiki odseva videz prihodnje generacije Mazdinih športnih modelov, ki naj bi se prenesla v moderno družbo.
Oglej si celoten članek

Četrti konceptni avtomobil nadaljuje evolucijo v dizajnu, ki ima začetek v konceptu nagare, nadaljevala pa se je z modeloma ryuga in hakaze. Taiki v japonščini pomeni oviti Zemljo v smislu varovalnega ogrinjala. Avtomobil je zasnovan kot raztegnjen kupe s kratkimi previsi, spredaj vgrajenim pogonskim motorjem, pogonom na zadnji kolesi, občutek med vožnjo pa naj bi bil osvobajajoč – predvsem zaradi velikih steklenih površin v obliki zemeljske oble. Oblikovno avtomobil upodablja zračni tok, ki izvira iz japonskih koinoborijev. To so krapi iz blaga, ki kot zastave plapolajo v vetru, Japonci pa jih razobesijo v parkih, na mostovih, prek ulic, na balkonih in pred hišami.



Pod motorni pokrov avtomobila je vgrajen novi 1,6-litrski renesis rotacijski motor, poimenovan 16X, ki postavlja nova merila v voznih sposobnostih in varovanju okolja. Pohvali se lahko z velikim izkoristkom in majhno porabo goriva. Poleg koncepta taiki bo Mazda na jubilejnem 40. avtosejmu v Tokiu predstavila hibridni premacy, poimenovan Hydrogen RE, in novo mazdo 6, v deželi vzhajajočega sonca bolj znano pod imenom atenza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.