Čez lužo skoraj do neba

Foto: www.luza.si
Foto: www.luza.si
Free Luža 8. Danes in jutri na Krvavcu pričakujejo več tisoč obiskovalcev.
Oglej si celoten članek

Danes in jutri se bo na Krvavcu odvilo že 8. tekmovanje Free Luža, ki je lani privabilo tri tisoč obiskovalcev in 75 tekmovalcev. Letos jih pričakujejo še več, pravijo organizatorji in dodajajo, da je vse odvisno od vremena, ki pa bo po napovedih danes malo slabše, jutri pa že boljše.

Ovira je 25 metrov dolga luža

In za kaj pravzaprav gre? Na Krvavcu postavijo lužo, ki je pravzaprav z vodo napolnjen bazen (25 x 10 metrov), nato pa jo morajo tekmovalci na vse možne načine premagati. Edini pravili sta, da ne smete imeti ničesar na mehanski pogon in da mora biti vaše sredstvo, pa naj bodo to smuči ali karkoli podobnega, varno. "Letos smo pripravili deset kategorij, ki so razdeljene tudi na moške in ženske, ter 24 nagrad. Trening bomo začeli danes ob 13. uri, jutri ob 15.30 pa bo razglasitev zmagovalcev, ki ji bo sledila zaključna zabava," je povedal Anže Kurnik iz Društva Dobr, ki dogodek organizira. Trening sicer ni obvezen, je pa priporočljiv. Vse druge dejavnosti bodo objavljene naknadno in jih lahko spremljate na spletni strani Luza.si oziroma na njihovih profilih na Facebooku in Twitterju. Pred nastopom morate plačati startnino 20 evrov, prevzeti startno številko in podpisati izjavo o udeležbi dogodka na lastno odgovornost; ves čas tekmovanja in treninga je sicer obvezno nošenje čelade ter startnih številk. Za tekmovalce, mlajše od 18 let, morajo izjavo podpisati tudi starši oziroma njihovi skrbniki – navzočnost odrasle odgovorne osebe na dogodku je zaželena.

Alkoholiziranim bo nastop prepovedan

Tistim, ki bi radi zabavo združili s pretiranim pitjem alkohola, organizator sporoča, da tekmovalcem pod vplivom alkohola, psihoaktivnih substanc in drugih snovi, ki bi lahko vplivale na njihove motorične sposobnosti, ne bodo dovolili nastopiti, prav tako jim ne bodo vrnili startnine. Če ne morete ohraniti trezne glave, je zatorej bolje, da se pomešate med nekajtisočglavo množico obiskovalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.