Chef Marko Pavčnik pokazal ženo in priznal: "Tudi nama je bilo težko"

Foto: Planet TV
Foto: Planet TV
Marko Pavčnik kljub obilici dela ni nikoli pozabil na družinske obveznosti.
Oglej si celoten članek

Foto: Planet TV marko pavčnik Chef Marko Pavčnik, ki se lahko pohvali celo z Michelinovo zvezdico in nazivom Chef leta 2022, v Celju vodi bistro Lalu, na Gradu Tabor Laško pa slovito restavracijo Pavus. Kljub oblici dela pa je našel čas za nastop v kuharskem šovu Riba, raca, rak.

Pavčnik, znan obraz iz šova Gostilna išče šefa, je za štedilnik stopil kot tretji in navdušil svoje znane goste, Bineta Volčiča, Jorga Zupana, Terezo Poljanič in Grušo Zorn.

V svoje jedi je vključil sestavine iz gozda. Za predjed je pripravil tatar iz prekajene srne in juho iz listja in smrekovih vej s kostanji in gobami. Sledila je glavna jed, ki so jo sestavljali tortelini s kostanjem in tartufi in jelenov hrbet, na koncu pa so se posladkali s sladico iz paljenega testa in z nadevom iz piva. 

Preden je začel kuhati, je Pavčnik gledalcem razkril nekaj informacij iz zasebnega življenja. Med drugim smo izvedeli, da je svojo kuharsko kariero začel na Gradu Tabor Laško, ki mu sedaj pravi drugi dom. 

Tam je bil na praksi, pred 14 leti pa je z ženo na gradu, ki se ponaša s prelepim razgledom, odprl svojo restavracijo. "Že če hočeš biti gostinec, si malo nor. Jaz sem pač dvorni norček," se je pošalil in razložil, da ta lokacija ni veljala za prav uspešno. "Tudi nama je bilo težko prva leta," je priznal priznani kuhar in dodal, da so njegovi dnevi še vedno dolgi, a se ne pritožuje, saj počne nekaj, kar ga veseli. 

Pavčnik tudi pravi, da ima dva obraza - zasebnega in službenega. "Ločujem stvari - kdo plačuje mene, koga jaz in s kom smo v prijateljskem odnosu." Ta recept je očitno obrodil sadove, saj se Pavčnik lahko pohvali z Michelinovo zvezdico. Nanjo je ponosen, a pomembnejši kot nagrada, so mu ljudje, s katerimi dela in jim zaupa, družina ter seveda zadovoljni gostje, ki se radi vračajo. 

Foto: Planet TV marko pavčnik

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 20:16 18. Junij 2025.

    🍓 Vroča dekleta čakajo na vas na 👉 𝗦𝗲𝘅𝘁𝗼.𝗹𝗶𝗳𝗲

  • 15:30 20. Marec 2025.

    Sam že leta zahajm v gostilno, kjer se zelo dobro je in pije za povsem zmerne denarje res pa je, …

  • 13:39 20. Marec 2025.

    Še en revež, ki bi bil rad znan.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.