Cimetov obroček

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Med prazniki mora zadišati po cimetu. Uspelo vam bo s sladko pletenico.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • sladkor v prahu (za posip)

Za testo:

  • 300 g moke
  • 1/2 žličke soli
  • 120 ml mleka
  • 15 g kvasa
  • 30 g masla
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica sladkorja

Za nadev:

  • 50 g masla
  • 1 žlica sladkorja
  • 3 žličke cimeta

Priprava:

  • Za cimetov obroček najprej pripravimo kvašeno testo. Zdrobimo kvas in ga skupaj s sladkorjem stopimo v mlačni vodi.
  • Pustimo stati nekaj minut, dokler ne nastanejo pene. Dodamo rumenjak, maslo, moko in sol ter zgnetemo v testo. Testo oblikujemo v kroglo.
  • Posodo namastimo z oljem ali maslom, vanjo postavimo testo in ga pustimo vzhajati na toplem približno eno uro. Pečico ogrejemo na približno 200 stopinj Celzija.
  • V posodi stopimo maslo, dodamo cimet in sladkor ter zmešamo. Delovno površino pomokamo in razvaljamo testo na približno en centimeter debelo. Testo premažemo s 3/4 mešanice cimeta in sladkorja.
  • Testo po dolžini zvijemo in ga na sredini po dolžini prerežemo. Konec testa na eni strani premažemo z maslom in spojimo. Eno stran testa polagamo čez drugo, obrnemo ju tako, da je vidna odprta stran testa. Iz testa oblikujemo krog in konce spojimo. Premažemo z maslom.
  • Pekač namastimo ali pa ga obložimo s papirjem za peko, nanj položimo cimetov obroček.
  • Cimetov obroček po vrhu premažemo z mešanico sladkorja in cimeta. Pečemo od 20 do 25 minut, nato temperaturo pečice znižamo na 180 stopinj Celzija in pečemo še nadaljnjih pet ali deset minut, dokler niso zlato rjave barve.
  • Cimetov obroček posipamo s sladkorjem v prahu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.