Čipkasti koraki

Foto: Žurnal24 Čipkasta obutev bo takoj pričarala romantičnost in eleganco vašemu slogu. (Foto:
Letos so čipke osvojile vse, tudi oblikovalce čevljev. Nekaj modnih namigov nam je zaupala oblikovalka čevljev Alja Novak.
Oglej si celoten članek

Kaj nas čaka v čipkasti pomladi? Poigravanje s čipkastimi detajli na sandalih, čipkasti trakovi in razigrana druščina prepletenih paščkov na debelih platformah in vrtoglavih petah je nekaj utrinkov z modnih stez pomladi.

Preostali trendi pomladi

"Trendi govorijo predvsem o igri ekstremov, ki se pojavijo na čevlju: bogato-skromno, svetleče-mat ... Po dolgem času čevlji postajajo na eni strani bolj praktični, preprosti, v ospredje prihajata kakovost in dovršenost, na drugi strani še vedno ostajajo modni čevlji, ki so videti kot nekakšne skulpture, ki pripadajo novemu, futurističnemu, prihodnosti ..." pravi oblikovalka čevljev Alja Novak.

Miniintervju: Alja Novak, oblikovalka čevljev

Kje vse se letos čipka pojavlja?
Trendi za pomlad/poletje 2010 in za jesen 2010 med glavnimi smernicami postavljajo v ospredje čipke, je pa res, da čipke kot trend opažam že nekaj let, dejstvo pa je, da so določeno sezono bolj v ospredju. Pri nas so šele letos tudi trgovine polne čipkastih oblačil in dodatkov. Pri trenutnih trendih gre predvsem za igro kontrastov. Sama že ustvarjam predvsem trenutno aktualne poročne in druge poletne sandale, ki se že spogledujejo s smernicami.

Koliko približno stanejo vaše kreacije?
Cene mojih unikatnih čevljev znašajo od 500 evrov, zgornje meje skoraj ni. Cena je postavljena individualno, na podlagi izmere strankinih stopal, kopita, materiala, modela, dodatkov.

Kako lahko sami popestrimo stara oblačila s čipkami?
Menim, da je potrebne veliko domišljije in ročnih spretnosti, se pa vsekakor da. Najlažje če s čipko obšijemo rob kakšne majice ali pa svetlo oblačilo okrasimo s temno, kontrastno čipko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.