Čista kopalnica v nekaj minutah

Foto: Žurnal24 Če ste ponosni lastnik velike kopalnice, si lahko čas čiščenja brez slabe vesti
Zdaj že veste, da se da kuhinjo očistiti zares hitro, zato je čas za nadaljevalni tečaj. V kopalnici gre še hitreje - vsak dan si vzemite tri minute in vsakih štirinajst dni štirinajst minut.
Oglej si celoten članek

Vsak dan, ko se stuširate, ostanite v kopalnici še tri minute. Oborožite se z univerzalnim čistilom za kopalnico in krpo ter začnite. Pol minute časa imate, da s čistilom z razpršilom (če imate zelo radi svojo kopalnico, kupite čistilo, za katerega obljubljajo, da "odstrani vodni kamen brez drgnjenja") poškropite kad oziroma kapino za prhanje, ploščice nad kadjo in zaveso ali vrata kabine za prhanje. Če se na dnu kadi poznajo odtisi umazanih nog, jih podrgnite z gobico. Prihaja čas za umivalnik, v katerem se vsak dan naberejo najmanj ostanki zobne paste – v pol minute umivalnik in pipo očistite z gobico in čistilom. Nadaljujte z minuto za straniščno školjko – pozabite na prevzetnost, ne sprašujte se "Zakaj vedno jaz?" in školjko najprej poškropite s čistilom, jo polepšajte s straniščno metlico in – predvsem če jo uporablja kak moški – za veliki finale z vlažnimi robčki za kopalnico obrišite desko. Imate še minuto: če imate na tleh tepih, ga strkajte, tla pa obrišite z vlažno krpo. Presenečeni boste, koliko umazanije se na tleh nabere v enem dnevu. Nato le še oprhajte kad, ploščice in zaveso ter ne pozabite ugasniti luči v kopalnici.

 
 

Zdaj, ko so otroci še majhni, si težko vzamem čas za čiščenje kopalnice. Vedno počistim tisto kar je nujno, včasih umivalnik, dugič ploščice. Tako moja kopalnica ni nikoli čisto umazana in ne čisto čista.

Saša Enisiedler

 
Generalka vsaka dva tedna
Po štirinajstih dneh pridnega vsakodnevnega čiščenja bo prišel čas, da si za kopalnico utrgate štirinajst minut . Najprej spet minuta za straniščno školjko, ki občasno rabi pomoč čistila, ki "uničuje bakterije in drugo zalego". Umivalnik in ogledalo nad njim vam bosta vzela dve minuti . Umivalnik očistite s čistilom, ki odstranuje tudi vodni kamen, ogledalo pa s sredstvom za čiščenje stekla. Umivalnik še obrišite s suho krpo, obrišite poličko, na kateri imate kozmetiko in se premaknite do kadi oziroma kabine za prhanje. Lahko si nekoliko oddahnete, saj imate časa pet minut . Kad ali kabino, ploščice in vrata ali zaveso poškropite s čistilnim sredstvom, vzemite v roko gobico in začnite drgniti. Nato oplaknite vse, kar ste prej poškropili, in ploščice obrišite z mikrokrpico. Spet je na vrsti neprijeten opravek – straniščna školjka zahteva tri minute . Nataknite si gumijaste rokavice za enkratno uporabo in notranjost školjke temeljito zdrgnite z majhno gobico. Rokavice in gobica naj nato romajo v smeti, vi pa z vlažno krpo ali čistilnimi robčki obrišite straniščno desko in zunanjost straniščne školjke. Spet boste končali na tleh. V zadnjih treh minutah posesajte in pozorno obrišite tla (tepih že prej strkajte in ga dajte v pranje). Posebno pozornost posvetite kotom in skritim kotičkom za straniščno školjko. In zdaj ste prosti štirinajst dni. No, če odštejete tistih vsakodnevnih pet minut.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.