Čistilna solata

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ostanke velikonočnih jedi porabite za okusno čistilno solato. V tej solati z lahkoto porabite ostanke jajc, prekajenega mesa in hrena.
Oglej si celoten članek

Potrebujemo:

  • šopek špargljev
  • četrt kilograma regrata
  • 4 jajca
  • kos hrena
  • 200 g prekajene slanine
  • sol in poper
  • bučno olje
  • jabolčni kis
  1. Šparglje operemo in jim odlomimo oleseneli spodnji del. Kuhati bi se sicer morali celi, postavljeni pokonci, vendar jih lahko tudi narežemo na grižljaj velike kose in jih kuhamo narezane. V loncu zavremo vodo, jo solimo in najprej dodamo najtrši, spodnji del, dve minuti zatem preostanek, še dve minuti pozneje pa vršičke. Šparglji se kuhajo skupno deset minut. Ko so kuhani, jih precedimo in polijemo z mrzlo vodo.
  2. Regrat dobro operemo in ga narežemo na manjše kose. Hren olupimo in nastrgamo. Jajca skuhamo v trdo (približno 10 minut). Slanino narezinice in prepražimo.
  3. Regrat zmešamo s šparglji, dodamo nastrgani hren in popečeno slanino. Solimo, popramo ter dodamo nekaj žlic bučnega olja in kisa.
  4. Obložimo z narezanimi jajci in postrežemo s kruhom.

Pospravite pirhe

Pirhe lahko pojeste tudi z zeliščno omako. Segrevajte 250 mililitrov smetane in enako količino mleka – pazite, da ne zavre –, nato začinite z gorčico, soljo, poprom in limoninim sokom. Primešajte oprana in narezana zelišča: peteršilj, baziliko in drobnjak. Omako prelijte po jajcih in kuhanem krompirju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.