Človek pajek splezal na najvišjega

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Francoski plezalec Alain Robert, znan pod vzdevkom človek pajek, se je lotil novega podviga. Tokrat je namreč preplezal najvišji nebotičnik na svetu.
Oglej si celoten članek

Francoski "Spiderman" je preplezal dubajski Burdž Kalif, ki je visok 828 metrov. 48-letni avanturist, ki je brez kakršnegakoli varovanja preplezal že več kot 70 nebotičnikov po vsem svetu, naj bi na vrh prišel v približno sedmih urah. Tokrat je Robert uporabljal varovalno vrv, saj je le tako dobil dovoljenje oblasti, da je lahko začel svoj podvig.

Tukaj si lahko ogledate fotografije Robertovega največjega podviga.

Plezanje je začel v ponedeljek okoli šeste ure popoldne, pred tem pa je napovedal, da namerava biti na vrhu šest do sedem ur pozneje. Očividci so povedali, da se je Robert hitro vzpenjal po kovinski fasadi, robove stekel in ozke kovinske spoje pa je uporabljal kot oprimke za roke in noge. Pod nebotičnikom se je zbralo več sto opazovalcev, reševalno vozilo pa je bilo ves čas v pripravljenosti.

Preplezal najvišje

Robert je preplezal že številne najvišje in najbolj slavne nebotičnike na svetu, od Empire State Buildinga v New Yorku do Willis Towerja v Čikagu in Petronasovih dvojčkov v Kuala Lumpurju. Leta 2004 je osvojil tudi tajvanski Taipei 101, ki je pred Burdž Kalifo nosil primat najvišjega nebotičnika na svetu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.