Čokolada prihodnosti se ne bo topila

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Z novimi tehnologijami prihaja tudi nova čokolada, ki bo odporna na visoke temperature. Čokoholiki bodo tako lahko v tablici čokolade uživali tudi na plaži. Brez skrbi, da bi se ta stopila.
Oglej si celoten članek

Britanska tovarna čokolade Cadbury je s pomočjo pravega razmerja in teksture sladkorja ter z odvzemanjem maščob ustvarila mlečno čokolado, ki se ne bo stopila niti sredi največje poletne vročine. V trdem stanju naj bi kar tri ure ostala tudi pri temperaturah do 40 stopinj Celzija. Klasična mlečna čokolada se začne topiti pri 37 stopinjah Celzija.

Čokolada naj bi bila dostopna na vročih tržiščih, kot sta Brazilija in Indija, zaradi česar pa so največji britanski ljubitelji čokolade razočarani, saj ne bodo morali preizkusiti čokolade, ki so jo "ustvarili sam"“.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:24 2. Januar 2013.

    spoštovani avtor članka,<br />lepo prosim preverite ponudbo čokolad v tropskih državah: take čokolade, ki se ne topijo na vročini so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.