Čokolada za lepoto

Foto: Žurnal24 Čokolada ni samo okusna, je tudi zdrava.
Čokolada povečuje koncentracijo in spomin ter ugodno vpliva na srce in ožilje. Uporabite jo lahko tudi kot obrazno masko, oblogo ali kopel.
Oglej si celoten članek

Čokoladna kopel
V skledi zmešajte ½ skodelice kopeli z mehurčki nevtralnega vonja in ji dodajte skodelico  sojinega mleka ali mleka v prahu. Dodajte 1 do 2 skodelici temne čokolade v prahu. Čez to mešanico spustite teči vodo. Napolnite kopalno kad in uživajte v mamljivi  aromi čokolade. Po želji lahko dodate tudi žličko cimeta, ki bo še dodatno odišavila vašo kopel.

Čokoladno-bananina maska za stopala
Z vilico stisnite banano, medtem pa nad vodno paro stopite čokolado. Oboje dobro zmešajte in nanesite na celotna stopala. Delovati jo pustite vsaj dvajset minut. Banana bo kožo navlažila, čokolada pa jo naredila voljno.

Čokoladna maska s kavo
Potrebujete štiri čajne žličke kave, štiri žličke kakava v prahu in osem žličk polnomastnega mleka ali smetane. Najprej zmešajte skupaj kavo in kakav, nato pa počasi dodajajte mleko ali smetano, da dobite mazljivo zmes. Masko nanesite na očiščen obraz in vrat, predelu okoli oči pa se izognite. Pustite učinkovati 15 minut, nato pa dobro izperite.

Čokoladna maska z medom
Potrebujete šest čajnih žličk kakava v prahu, tri žličke medu, dve čajni žlički sladke ali kisle smetane in tri žličke ovsene moke. Zmešajte sestavine v gladko zmes in jo nanesite na obraz ter dobro vmasirajte. Ovsena moka bo delovala kot blag piling in odstranila odmrle celice. Po 20 minutah s toplo vodo izperite masko z obraza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.