Cordon blue s čemažem

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Imate radi cordon blue? Dodajte mu okus pomladi in ga popestrite s čemažem.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 4 zrezki
  • 60 g čemaža
  • 4 rezine šunke
  • 4 rezine ementalerja (ali drugega gorskega sira)
  • 4 jedilne žlice svežega sira
  • sol
  • poper (sveže mlet)
  • moka
  • 2 jajci
  • drobtine
  • stopljeno maslo ali rastlinsko olje za cvrtje
  • zobotrebci za fiksiranje

Priprava:

  • Za cordon bleu s čemažem na delovno površino položimo zrezke, jih pokrijemo s folijo in nežno potolčemo. Nato jih solimo in popramo, čemaževe liste pa blanširamo in jim dobro iztisnemo vodo.
  • Zrezke obložimo s šunko, sirom in čemaževimi listi, dodamo pa tudi nekaj svežega sira. Obložene zrezke prepognemo, fiksiramo z zobotrebci, nato pa najprej povaljamo v moki, pomočimo v razžvrkljana jajca in na koncu povaljamo v drobtinah.
  • V ponvi segrejemo večjo količino stopljenega masla ali olja in na njem do zlato rjave barve ocvremo cordon bleu s čemažem.

Nasvet:

Recept za cordon bleu s čemažem lahko spremenite tako, da namesto čemaževih listov uporabite čemaževo pasto, ki jo naredite tako, da čemaževe liste spirirate skupaj z oljem in soljo.

za več jedi s čemažem kliknite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.