Črni labod v svetu tekmovalnih balerin

Foto: Žurnal24 Oskarjevska nominiranka Natalie Portman igra Nino, ki ni prepričana, da se bo sp
Ta teden je na velika platna v ljubljanski Kolosej in celjski Planet Tuš prišlel psihološki triler Črni labod, v katerem blestita Natalie Portman in Mila Kunis.
Oglej si celoten članek

Z vizionarskim režiserjem Darrenom Aronofskyim, ki je režiral filma Rekvijem za sanje in Rokoborec se lahko podate na vznemirljivo in srhljivo potovanje skozi psiho mlade balerine. Ko ta dobi glavno vlogo Črnega laboda, se izkaže, da je to vloga, za katero postane strašljivo popolna.

V Črnem labodu namreč spremljamo zgodbo Nine (Natalie Portman), balerine v newyorški baletni skupini. Njeno življenje, tako kot vse v njenem poklicu, je posvečeno plesu. Živi z mamo, upokojeno balerino Erico (Barbara Hershey), ki vneto podpira hčerkine profesionalne ambicije. Ko se umetniški direktor Thomas Leroy (Vincent Cassel) odloči, da bo za Labodje jezero, otvoritveno uprizoritev nove sezone, zamenjal prima balerino Beth Macintyre (Winona Ryder),  je Nina njegova prva izbira.  Toda Nina ima tekmico: novo plesalko Lily (Mila Kunis), ki prav tako naredi vtis na Leroya. Labodje jezero potrebuje plesalko, ki lahko nedolžno in graciozno igra tako Belega laboda kot Črnega laboda, ki predstavlja pretkanost in čutnost. Nina je popolno utelešenje Belega laboda, Lily pa je poosebljen Črni labod.

Ko se rivalstvo med mladima plesalkama razvije v sprevrženo prijateljstvo, Nina vse bolj prihaja v stik s svojo temačno stranjo z nepremišljenostjo, ki grozi, da jo bo uničila.

Redna cena vstopnice v Koloseju je ob delavnikih 5,30 evra, ob koncu tedna 5,55. V Planetu Tuš Celje pa je cena vstopnice 5,10 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.