Čudežna moč dotika

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Terapija, ki se je izkazala tam, kjer so druge odpovedale, je povsem neboleča in nežna.
Oglej si celoten članek

Bownova terapija je tehnika, pri kateri te­rapevti z značilnimi bownovimi potezami tako fizično kot energijsko stimuliramo telo in mu pomagamo priti v

Od 25 do 45 evrov na uro se gibljejo cene bownove terapije.
ravnovesje. Struktura človeškega telesa nam namreč omogoča, da proces samouravnovešanja pospešimo že ob minimalnem zunanjem vplivanju,” je o terapiji, ki izhaja iz Avstralije, povedala bownova terapevtka Vladimira Zupančič iz salona Ajna in dodala, da se je bownova terapija izkazala za učinkovito v mnogih primerih, ko so druge terapije odpovedale.

Neboleče in nežno
Z nežnim, vendar dovolj močnim pritiskom na točno določenih mestih
Po terapiji so nekateri utrujeni, drugi polni energije. Prisluhnite, kaj vam sporoča telo.
Vladimira Zupančič, bownova terapevtka, salon Ajna

stimuliramo receptorje v mišičnovezivnem tkivu in sprožimo proces samouravnovešanja telesa. Hkrati spodbudimo tudi energijski pretok. Glede na vrsto neravnovesja se odločimo, katere poteze oziroma posege bomo uporabili,” je pojasnila Zupančičeva.


Včasih dovolj že dve
Čas terapije je različen in je odvisen od obremenjenosti in starosti klienta. Najpogosteje traja od pol do ene ure, lahko pa tudi zgolj pet minut kot nujna pomoč pri akutnem zvinu gležnja. Med serijami bownovih po­tez so kratki časovni premo­ri, med katerimi se vas tera­pevt ne bo dotikal. “Priporočam od štiri do pet terapij, včasih zadostujeta že dva obiska, včasih pa tudi več, odvisno od zapletenosti težav,” je sklenila terapevtka.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.