Da ne boste z likanjem uničili oblačil

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Čeprav živimo v dobi sušilnih strojev, se v vsakih hiši še vedno najde likalnik. Nekatera oblačila je, hočeš nočeš, treba podvreči njegovi vroči plošči. A pri tem je treba biti previden.
Oglej si celoten članek

Pomembno je, da ne likate presuhih oblačil. Gube boste lažje zgladili, če so oblačila malce vlažna. Uporabite lahko funkcijo pršenja, če jo vaš likalnik ima, in popršite kritične dele, preden jih zlikate. Za trdovratne gube si lahko pomagate s paro.

Oblačila razvrstite glede na material, iz katerega so narejena. Najprej zlikajte najbolj občutljiva, saj jih likate pri nižjih temperaturah. Končajte z likanjem bombažnih oblačil in posteljnine, saj se jih lika pri visokih temperaturah. Pri oblačilih z mešano sestavo uporabite temperaturo, ki ustreza najbolj občutljivi.

Paziti morate tudi na likalnik. V novejših likalnikih lahko uporabljajte vodo iz pipe, če ni pretrda. V slednjem primeru v likalnik dajte polovico vode iz pipe in polovico destilirane vode. Največja napaka, ki jo lahko naredite, je da v likalniku po koncu uporabe pustite vodo. Voda v likalniku lahko poškoduje notranje dele likalnika. Ne pozabite očistiti likalne plošče, saj se na njej lahko nabere umazanija, ki lahko poškoduje likalnik in se prenese na oblačila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.