Dalmacija v Stožicah

Foto: Lestat
Foto: Lestat
Mednarodno tekmovanje klap bo privabilo 14 zasedb in Oliverja Dragojevića.
Oglej si celoten članek

Stožice bodo prihodnjo soboto gostile prvi mednarodni festival klap, na katerem se jih bo pomerilo 14 iz jadranske regije. "V Stožicah smo marca vsako leto organizirali koncert klap in nekako nadaljujemo to tradicijo z malo večjo težo," je povedal Miro Šincek, predstavnik AMC Studia, ki festival pripravlja v sodelovanju z organizatorji omiškega in opatijskega festivala, ter dodal, da ne gre več za koncert revialnega tipa, temveč tekmovanje, na katerem bodo najboljše zasedbe nagradili.

Večina klap iz Hrvaške

Večina klap, ki bodo nastopile na festivalu, prihaja iz Hrvaške, po ena pa tudi iz Črne gore, Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovenije (Slavko Ivančič s klapo Solinar iz Pirana). Vsaka od njih bo na odru lahko imela največ deset članov, od katerih morata biti najmanj dva instrumentalista, o zmagovalcih pa bo odločala petčlanska žirija.

Zanimivo je, da prvi mednarodni festival organizira Slovenija in ne matična država klapske pesmi Hrvaška, vendar kot meni Šincek, to ne bi smela biti ovira pri obiskanosti Stožic, saj "dosedanje izkušnje kažejo, da so obiskovalci naših koncertov zelo zelo zainteresirani".

Klapska pesem kot fado

Za vrhunec večera bo poskrbel Oliver Dragojević, ki bo kot posebni gost nastopil z zasedbo Dupini. Legendarni hrvaški glasbenik meni, da je ljubiteljev klap dovolj po vseh državah nekdanje Juge. "Mislim, da je to veličina klap. Portugalski fado se igra v vseh državah po svetu, kar kaže na njegovo moč, in enako je s klapami."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.