Damjan: "Pomemben je le šov"

Foto: Planet TV
Foto: Planet TV
V soboto je Bar zapustil Damjan, ki pravi, da tudi zaradi nekaterih barovcev v šovu ni mogel dvigniti nivo gostinstva.
Oglej si celoten članek

Menda vas je po prihodu domov čakala divja žurka …
Prijatelji so me pričakali na otvoritvi nekega lokala, tako da smo dobro zalili nočni prihod nazaj.

Pišejo, da so vas pogrizli …
Ja, prijatelj mi je za šalo pogrizel uho.

Ste bili presenečeni, da vas je doma pričakala tudi Vita?
Nisem bil. Zelo lepo jo je bilo videti po tako dolgem času.

Sta se zbližala?
Midva sva si bila vedno blizu. Ostajava prijatelja.

Izločila vas je Suzano. Ste verjeli, da vas bo premagala?
Ona je pred tem preživela že dva vroča stola. Zanjo smo tako vsi vedeli, da uživa veliko podporo. Svoje pa nisem mogel ovrednotiti, saj še nikoli prej nisem sedel na vročem stolu. Kot vem, je bil rezultat zelo tesen, zato sem sam s sabo zelo zadovoljen, saj sem opazil, da imam zunaj tudi jaz precejšnjo podporo.

Zakaj menite so se gledalci odločili zanjo, glede na to, da ste vi bolj sposoben gostinec? Bar je resničnostni šov, v katerem je pomembno le to, koliko šova nekdo izvaja. Jaz sem prišel kot profesionalec. Tako sem bil predstavljen in to vlogo sem iz svojega vidika dobro izpeljal. Dal sem vse od sebe. Po komentarjih sodeč so ljudje moje delo cenili. Moj namen ni bil, da v Baru zganjam šov.

Vam je sedaj žal, da se niste postavljali v ospredje?
V ospredje sem se postavljal na drug način – z delom. Dokazal sem, da sem dober vodja, gostinec, organizator in barman. To so priznali tudi ostali tekmovalci, ki so imeli tehtne razloge, da so bili v soboto na moji strani.

V Bar ste se prišli predstavit in da bi dosegli velike dobičke. Slednjega nista. Zakaj v Baru doslej ni vidnih rezultatov?
V realnem svetu bi bil vsak gostinec s tem tedenskim prihodkom več kot zadovoljen. Težava je v tem, da smo imeli še druge stroške, na primer najemnino za to luksuzno stanovanje. Na začetku smo preveč zapravljali tudi za hrano. Drugi dejavnik pa je kupna moč, ki je v primerjavi s časom, ko so snemali pretekli sezoni Bara, manjša.

Ko sva že pri kupni moči. Vi ste bili tisti, ki je dvignil nekatere cene pijač …
Nekaj cen sem prilagodil po lastnem občutku, presoji in oceni. Mislim, da so cene povsem legitimne. Zavedati se morate, da se cen določenih artiklov nismo smeli pritakniti zaradi pogodb.

Kljub temu se mi zdi čaj z mlekom za 2,80 evra malo pretirano …
Se strinjam. Ta cena je bila postavljena že prej.

V šovu ste tudi izjavili, da se sramotite in da vas peče vest. Zakaj?
Po dveh tednih vodenja sem ugotovil, da je v ospredju šov. Namen torej ni bilo doseči visok nivo gostinstva, ampak šov. Veliko gostincev, ki so spremljali šov, je zato pekla vest, saj slovensko gostinstvo ni predstavljeno v lepi luči. Marsikatera država ima višji nivo gostinstva kot mi. Jaz se trudim ta nivo zvišati, istočasno pa sem - kako ironično – pristal v šovu, v katerem sem ga nižal.

Kaj vas je odvračalo od tega, da zvišate nivo v Baru?
Ena težava je bila v izbranih barovcih. Nekateri so v šov prišli zaradi samopromocije. Njim definitivno ne zamerim. Vsak je v oddajo prišel z določenim razlogom. Ko sem se prijavil v Bar, sem mislil, da bo šlo za boj med gostinci in da bodo odločale malenkosti, sčasoma pa sem ugotovil, da je stvar drugačna.

Ali to pomeni, da nekateri niso delali?
Naredili so vse, kar jim je bilo zadano. Težava je nastala, ko je v ospredje stopil šov in so na delavnost pozabili ter se začeli osredotočati na samopromocijo.

Kako se je odnos med barovci spremenil, odkar ste bili razdeljeni v ekipe, ki se borijo za imuniteto?
Dobili smo dodatno motivacijo. Vsak se s tem spopada na svoj način. Nekateri cilje poskušajo doseči s samopromocijo, drugi pa zgrabijo za delo. Včasih te to tudi kaznuje. Emi je bil prepričan, da bo s samopromocijo dosegel zmago, a smo dvakrat izgubili.

Kakšne so bile oboževalke, ki so vas prišle pogledat v Bar?
Oboževalke so bile prijetna stvar. Škoda, da sem v denarnici pozabil njihove telefonske številke.

Zadnji teden ste se morali objemati. Kako ste se ob tem počutili?
Zelo čustveno. Izkušnja je bila lepa in zabavna. V zadnjih dveh tednih sem se lahko predstavil kot zabaven človek, saj nisem bil vodja. Ko sme bil vodja, sem bil namreč osredotočen le na to, da teden pravilno izpeljemo.

Kdo bo zmagal?
Zmago bi najbolj privoščil Črtu, občutek pa imam, da bo zmagal Emi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.