Dan kvadratnega korena

Foto: Žurnal24 Po petih letih spet dan kvadratnega korena
Matematični navdušenci imajo 3. marca 2009 svoj praznik, saj praznujejo dan kvadratnega korena.
Oglej si celoten članek

Dan kvadratnega korena je dan, ko je letnica kvadrat dneva in meseca, kar naj bi se zgodilo le devetkrat v stotih letih. "Ti dnevi so kot koledarski kometi. Čakaš jih in čakaš, nato ti polepšajo dan in – puf – že jih ni več," pojasnjuje ameriški učitelj matematike Ron Gordon.

Gordon želi ljudi za dan kvadratnega korena navdušiti z nenavadnim tekmovanjem. Nagrado v višini 339 ameriških dolarjev bo dobil tisti, ki bo dan praznoval na najbolj nenavadno. Njegov poziv je že privabil več sto ljudi, ki so napovedali različne "prireditve". Nekateri bodo tako izrezovali kvadrate iz korenov, drugi bodo pripravljali hrano v obliki kvadratnega korena. Učiteljeva hči je na spletni socialni mreži Facebook celo oblikovala skupino, posvečeno dnevu kvadratnega korena.

Dan kvadratnega korena je bil nazadnje pred petimi leti, 2. februarja 2004, naslednji pa bo 4. aprila 2016.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.