Dan ljubezni do dobrih del

Foto: Žurnal24 Terapija na rehabilitacijski kliniki v Luzernu bo samostojnega fotografa Dejana
Dobrodelno. Sevniški valentinov koncert bo pomagal ohromelemu Dejanu Mijoviću.
Oglej si celoten članek

V seriji valentinovih koncertov za zaljubljene, ki bodo konec tedna segrevali ozračje v različnih krajih po Sloveniji, se bo v nedeljo, 13. februarja, v Športnem domu Sevnica ob 17. uri odvil tudi valentinov koncert z dobrodelno noto. Gre za zadnji večji dogodek v sklopu humanitarne akcije zbiranja sredstev za rehabilitacijo 34-letnega Žurnalovega fotografa Dejana Mijovića, ki ga je padec med dopustovanjem v Piranu poleti prikoval na invalidski voziček. Na koncertu, ki ga je organiziralo društvo K.N.O.F., bodo nastopili Eroika, Nuška Drašček, Boštjan Bračič, Kvintet Dori, Rafko Irgolič, Labirint, Makadam SP., Kitarzani in Kaja, vstopnice, s katerimi boste prispevali za Dejanovo terapijo, pa stanejo po deset evrov.

Kmalu odhod v drago Švico
“Zdaj že hodim tudi na berglah, vsak dan naredim od 400 do 500 metrov, tako da noge res lepo napredujejo, roke pa malo počasneje,” o rehabilitaciji, ki jo bo nadaljeval v Švici, za katero zbira denar, pravi Dejan Mijović. V petek bo končal terapijo v Soči, naslednji mesec pa se bo odpravil v Luzern. “Za zdaj grem v Švico za dva meseca. Najprej bom tam en mesec. V tem času bodo naredili program, po katerem bom doma delal približno mesec in pol, nato pa se bom v Luzern vrnil še za en mesec,” opisuje potek terapije Dejan, ki je ohromel pred pol leta, realna slika tega, kaj je dosegel s terapijo in česa ne, pa bo, kot pravi, vidna šele čez približno leto in pol.

Dejan Mijović je za terapijo v Švici do zdaj zbral 50 tisoč evrov.

Dejan je za terapijo v Švici, ki stane 600 evrov na dan, do zdaj zbral nekaj več kot 50 tisoč evrov in je z izkupičkom več kot zadovoljen, saj si “niti v sanjah nisem upal predstavljati, da se bo zbralo toliko denarja”. Poleg dobrodelnih dogodkov, ki se bodo, kot rečeno, sklenili s koncertom v Sevnici, lahko k terapiji fotografa prispevate tudi z nakupom njegovih fotografij. Na ogled so na Dejanovi spletni strani Dejanmijovic.com in stanejo od 50 do sto evrov, do zdaj pa jih je bilo prodanih okoli 80. Humanitarna akcija se nadaljuje tudi v obliki prostovoljnega zbiranja prispevkov na humanitarnem računu območne zveze Rdečega križa Ljubljana. Številka tekočega računa pri Delavski hranilnici je SI56 61000-1122334482, sklic 10-10-20.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.