Danes je dan za piškotke sreče

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Danes je popoln dan za peko piškotov. Ker je prvi dan leta 2014, specite takšne, ki prinašajo vesela sporočilca in srečo.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 0.15 kg pšenične moke
  • 50 g mandljev (mletih)
  • 1 ščepec soli
  • 3 jajca
  • 0.25 kg sladkorja
  • 0.1 kg masla (zmehčanega)

Priprava:

Za piškotke sreče napišemo na majhne trakove listkov svoje čisto individualne želje. Pečico ogrejemo na 175°C, pekač obložimo s papirjem za peko. Razbijemo jajca in ločimo rumenjake in beljake. Beljake skupaj z vsemi preostalimi sestavinami zmešamo v testo. Po eno žlico testa krožno nanesemo na papir za peko z razmikom 10 cm. Piškote pečemo ca. 15 minut.

Nato moramo pohiteti: dokler so piškoti še topli, damo trakove listkov z željami, mislimi itd. v sredino predpečenih piškotov in jih nato prepognemo.

Tipičen pregib dobi piškotek sreče, če ga položimo na rob kozarca ter s konci potisnemo navzdol.

Piškotke sreče ohladimo, zavijemo v celofan ali darilni papir, in že imamo idelano dailo ob novoletnih obiskih.

Nasvet:

Če se vam zdi način pregibanja piškotkov sreče preveč kompliciran, si lahko piškotke zložite tudi kot žepke.

VEČ RECEPTOV ZA PIŠKOTE NAJDETE TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.