Danica prisega samo na usnjene

Foto: Anže Petkovšek Danica Lovenjak Foto: Anže Petkovšek Danica Lovenjak Foto: Anže Petkovšek Danica Lovenjak Foto: Anže Petkovšek Danica Lovenjak Foto: Anže Petkovšek Danica Lovenjak Foto: Anže Petkovšek Danica Lovenjak Foto: Anže Petkovšek Danica Lovenjak Foto: Anže Petkovšek Danica Lovenjak Foto: Anže Petkovšek Danica Lovenjak
Danica Lovenjak je strastna poligamistka. Posveti se prav vsaki svoji ljubezni, jo neguje in ji je predana za vedno. Ljubimke izbira premišljeno, a če ji katera zmeša glavo, potem ve, da sta si usojeni. "Če je to ljubezen na prvi pogled, mora biti moja," pravi.
Oglej si celoten članek

Seveda govorimo o torbicah, tistem modnem dodatku, ki ženski vedno stoji ob strani. Zato se ne sme pretvarjati, da je nekaj, kar ni. Če obleka naredi človeka, potem torbica naredi žensko.

Kdaj ste se zaljubili v torbice?
Že od nekdaj jih imam zelo rada. Ko sem se pri 19 letih preselila v Ljubljano, sem si kupila prvo oblikovalsko torbico. Ko sem zagledala zlato torbico Dolceja & Gabbane, sem se zaljubila. Bila je zelo draga in takrat sem si rekla: "Če mi je usojena, me bo počakala na znižanju. In res me je (smeh)."

Kaj vam pomenijo torbice?
Zdi se mi, da je torbica ogledalo ženske. Po tej vidiš, ali ima ženska okus. Pri torbici moramo vedno paziti, da je kakovostna in usnjena, ker po tem dejansko lahko presodiš, kako se ženska oblači, saj je to najdražji kos, ki ga ima na sebi.
Kateri modni dodatek se vam zdi pomembnejši? Torbice ali čevlji?
Težko bi se odločila, ker je za žensko oboje zelo pomembno. Zadnje čase pa sem opazila, da pridejo bolje do izraza torbice. Če imaš neko ekstravagantno torbico, obuješ preproste čevlje. Če investiraš v torbice, ti ni treba toliko v čevlje.

Kako nakupujete torbice, na kaj ste pozorni?
Seveda se nikoli ne odločam glede na to, ali torbico potrebujem ali ne, ker jih imam že veliko (smeh). Mora mi pasti v oči, in če še nekaj časa mislim nanjo, če je to ljubezenska naveza, ljubezen na prvi pogled, potem je to to. Mora iti z mano.

Kaj se vam zdi pri torbici najpomembnejše?
Mora biti usnjena. Nikoli, ampak res nikoli ne bi kupila torbice, ki je narejena iz plastike. Raje plačam malo več, saj se res ne počutim dobro, če ni narejena iz kakovostnih materialov.

Imate najljubšo znamko?
Marjeta Grošelj. Veliko dam na slovenske izdelke in Marjeta Grošelj je znamka, ki je vredna zaupanja in je zelo kakovostna. Mislim, da bi morale vse ženske podpirati slovenske znamke in raje nositi torbice Marjete Grošelj kot pa torbice Louisa Vuittona, saj ima vsaka druga njegov ponaredek. In če imaš torbico Grošljeve, si en in edini, ki jo imaš; nihče na svetu nima takšne.

Kje nakupujete?
Nekaj jih kupim na potovanjih, sicer pa imamo tudi v Ljubljani dobro ponudbo znamk. Prek spleta pa jih ne naročam nikoli, saj spletnim nakupom še ne zaupam.

So vam modne smernice pomembne? Si kupite torbico samo zato, ker je moderna?
Pri torbicah je tako, da je klasika vedno moderna. Recimo Chanelova torbica in birkin bag. Ženske bodo vedno hrepenele po njima. Tudi krznena torbica bo vedno moderna, prav tako črna.

Glede na to, da jih imate res veliko ... ali vsaka pride na vrsto?
Moram priznati, da ponosim kar vse. Ekstravagantne sicer ne pridejo na vrsto vsak dan, barvne pa recimo nosim bolj poleti. Prilagajam se letnim časom.
Foto: Anže Petkovšek Danica Lovenjak Kaj menite o tem, da moški ženskam podarjajo drage torbice? Bi vi sprejeli takšno darilo?
Odvisno, v kakšni vlogi bi bila. Če ga ne poznam, seveda ne sprejmem, če pa človeka poznaš in imaš z njim neki odnos ... to je navsezadnje darilo in darilo se načeloma sprejme. Konec koncev pa – ali bi ti neki neznani moški kupil drago torbico? Seveda ne.

Kaj svetujete dekletom, ki si ne morejo privoščiti drage torbice, vendar si jo želijo?
Čisto preprosta računica: naj si raje kupi eno kakovostno usnjeno torbico, saj jo lahko dobi že za 200 ali 300 evrov, odvisno od znamke, kot pa deset plastičnih. Saj plastična tudi stane 30 ali 50 evrov. Če si kupiš eno kakovostno, jo imaš potem za vedno.

Ob taki zbirki torbic imate verjetno veliko prijateljic, ki si jih želijo izposoditi ...
Ja, včasih pa res kaj posodim. Čeprav opaznejših ne posojam. Če jo prijateljica potrebuje za kakšen dogodek, že posodim, ne posojam pa torbic, s katerimi se sama pogosto kažem v javnosti.

Že veste, katera bo naslednja, ki jo boste kupili?
Nekaj časa ne bom kupila nobene, ker mislim, da je dovolj (smeh). Če pa že, bo verjetno znamke Marjeta Grošelj. Torbice nikoli ne smeš kupovati na silo, to mora biti res ljubezen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:37 27. September 2013.

    kvaliteta in dizajnerske torbice ne pomagajo kaj dosti, če je človek povsem brez občutka za estetiko

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.