Danski princesi počil film

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dala je intervju.
Oglej si celoten članek

Danski princ Joachim trenutno z ženo Marie in njunima otrokoma, 10-letnim Henrikom in 7-letno Atheno, živi v Parizu, kjer je nastopil enoletni študij na vojaški akademiji. Selitev družine je pri nekaterih Dancih povzročilo slabo voljo, saj princ še vedno dobiva plačo, ki prihaja iz žepov davkoplačevalcev, četudi naj trenutno ne bi opravljal reprezentativnih nalog.

Ko sta Pariz nedavno obiskala danski princ Frederik in njegova žena Mary, sta na uradni dogodek prišla tudi Joachim in Marie. Srečanja z novinarji pa se Joachim tokrat ne bo spominjal z nasmeškom na obrazu. Ko ga je novinar vprašal po denarju, mu je Joachim odgovoril: "Veste kaj … Tukaj sem na danski misiji in to ni nekaj, kar ti pade v naročje. Tukaj imam dovolj dela. Naj še dodam: To se je od mene zahtevalo. Tudi s strani kraljice.“

Da njenega moža kritizirajo, je Marie tako ujezilo, da je dala intervju. Za časnik "Se og Hör" je povedala: "Morate vedeti, da vse, kar Joachim počne, počne za Dansko. Za vas.“ Marie je dodala, da je na moža ponosna in da bi morali biti nanj ponosni vsi Danci. "Kritika je neupravičena in nepoštena. Tega ne razumem.“ Princesa je še razložila, da se Joachim na kritike ne ozira. "Seveda pa meni, da so nepoštene,“ je še izjavila in dodala, da njen soprog ni aroganten in da vedno govori resnico.

Strokovnjak za danski dvor Sören Jakobsen je presenečen, da se je Marie vmešala v to debato. "Vidi se, da je ljubeča žena,“ pravi  Jakobsen, ki tudi meni, da je princ pod velikim pritiskom, saj državljani očitno ne vedo, kakšna je njegova naloga. "Morda bom malo piker: Joachim je na misiji v Franciji, ampak na lastni misiji. Mora ven in si potem poiskati službo.“

O tem, kdo na dvoru prejema plačo, odloča parlament, ki pravi, da se za Joachima, kar se denarja tiče, v času bivanja v Franciji ne bo prav nič spremenilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:41 18. Oktober 2019.

    zelo žalostno da ta lena pokvarjena aristokracija še leta 2019 zivi na račun naroda,,lahko bi že davno služili kruh z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.