Darila za eko navdušence

Foto: Finbutik.si Naravno milo Tovarna Organika, 4,50 EUR Foto: kakadu.si Eko glasbeni set, Kakadu.si, 21,95 EUR Foto: Essentiq-cosmetics.com Dišava za dom, Essentiq, 28 EUR Foto: konopljino-olje.net Konopljino olje, 18,40 EUR Foto: Equa.si Steklenička Equa.si, 18,84 EUR Foto: Flat Reciklirana svečka Flat, 18,50 Foto: shop.ekomagazin.si Eko vrečka, Envirosax, 8,50 EUR
Letos pri obdarovanju naredite tudi nekaj za okolje ter se odločite za naravi in zdravju prijazna ekološka darila.
Oglej si celoten članek

Če bi radi presenetili z dišavo ali svečko za dom, izberite takšno na osnovi naravnih eteričnih olj ali iz recikliranega voska. Umetne dišave namreč vsebujejo veliko strupenih snovi, ki so rakotvorne in povzročajo težave z dihali. Podobno je s parfumi in kolonjskimi vodicami – namesto močnih vonjav izberite nežne vonje naravnih, po možnosti ročno izdelanih mil, ki jih lahko ustvarite tudi sami.

Previdno pri otrocih

Še posebno previdni bodite pri obdarovanju otrok. Ne zalagajte jih s sladkarijami, polnimi umetnih barvil, ki lahko, še posebno pri mlajših otrocih, povzročajo razdražljivost. Raje sami specite zdrave praznične piškote ali kupite takšne iz ekološke pridelave. Pri nakupu igrač se izognite PVC-plastiki; raje se odločite za lesene. Na Zvezi potrošnikov Slovenije pa opozarjajo, da ne kupujte igrač brez znaka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.