Debate o mrtvih skoraj zasenčile emmyje

Foto: Reuters emmy Foto: Reuters emmy Foto: Reuters emmy Foto: Reuters emmy Foto: Reuters emmy Foto: Reuters emmy Foto: Reuters emmy Foto: Reuters emmy
Sinoči so v Los Angelesu podelili že 65. emmyje, nagrade za televizijske dosežke. Med zmagovalci serija Kriva pota in drama Moje življenje z Liberacejem.
Oglej si celoten članek

Že pred podelitvijo pa se je vnela burna debata o posebnem poklonu letos umrlim zvezdnikom. Številnim se je namreč zdelo neprimerno, da se poklonijo igralcu serije Glee Coryju Monteithu in ne televizijskima legendama Larryju Hagmanu (Dallas) in Jacku Klugmanu (Quincy).

O mladem zvezdniku, ki je umrl zaradi prevelikega odmerka drog, je na podelitvi spregovorila njegova soigralka Jane Lynch, ki je izjavila, da je bil Cory "lepa duša, ki pa ni bila popolna“. "Takoj ko si Coryja zagledal, si se vanj zaljubil. /.../ Njegova smrt je tragičen opomin tega, kako nesmiselno je uničenje, ki ga povzroči zasvojenost. Nocoj se bomo Coryja spominjali po tem, kar je bil, in žalovali za tem, kar bi lahko še bil,“ je še povedala Lyncheva in kritikom po vsej verjetnosti zaprla usta.

Sicer to ni bila edina "drama“ večera. Michael Douglas je na podelitev prišel brez žene Catherine Zeta-Jones, se je pa igralki in svojemu sinu Cameronu, ki sedi v zaporu, zahvalil v govoru ob sprejetju nagrade za najboljšega igralca v filmu ali miniseriji.

Spet Claire, a ne Domovina

Nagrada za najboljšo dramsko serijo je šla v roke ustvarjalcem serije Kriva pota, za najboljšo humoristično serijo pa so razglasili Sodobno družino. Igralka Claire Danes je spet dobila emmyja za vlogo v seriji Domovina, Jeffa Danielsa pa so razglasili za najboljšega igralca v dramski seriji, in sicer za vlogo v Uredništvu. Film Moje življenje z Liberacejem je slavil v kategoriji najboljši film ali miniserija, nagrado za najboljšo igralko v filmu ali miniseriji pa je prejela igralka Laura Linney (Veliki R). Julia Louis-Dreyfus je zmagala v kategoriji najboljša igralka v humoristični seriji (Podpredsednica), Jim Parsons pa v kategoriji najboljši igralec v humoristični seriji (Veliki pokovci).

Seznam nagrajencev najdete tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.