Dečki na spletu manj previdni

Foto: Žurnal24 Otrok ne morete zavarovati pred tveganjem na spletu, lahko pa jih poučite, kako
Slovenska raziskava je pokazala, da je tveganj na spletu veliko.
Oglej si celoten članek

Kar 42 odstotkov dečkov in 29 odstotkov deklic se je že srečalo z neznancem s spleta, 43 odstotkov dečkov in 14 odstotkov deklic pa je po spletu prejelo ali pošiljalo gole fotografije. To je pokazala nedavno izvedena raziskava Mladi na internetu, ki je pod drobnogled vzela spletne navade 691 slovenskih otrok, starih od 8 do 19 let. Vodja raziskave Bojana Lobe s centra za metodologijo in informatiko na fakulteti za družbene vede kljub na videz alarmantnim številkam poudarja, da je imelo 88 odstotkov otrok ob srečanju s spletnim neznancem pozitivno izkušnjo, kar pomeni, da se vsa tveganja ne končajo nujno negativno.

Ovčke, ki vzgajajo
Te dni so začeli v prostorih fakultete za družbene vede izvajati nov projekt, ki bo osnovnošolce ozaveščal o varni uporabi spleta in varovanju zasebnosti na njem. Gre za zabavno in poučno serijo risanke Ovce; na voljo je na spletni strani Ovce.sk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.