Dejan Zavec pojasnil okoliščine "boja" z Urško Klakočar Zupančič

Foto: Prtcr Youtube
Foto: Prtcr Youtube
Nekateri pač ne morejo in nočejo sprejeti še tako pozitivne geste, ki jo naredijo drugi.
Oglej si celoten članek

Pred časom se je v javnosti na veliko razpisalo o tako imenovanem neprimernem obnašanju koalicijskih poslancev, natančneje Dejana Zavca in Urške Klakočar Zupančič v državnem zboru. Za pojasnilo smo prosili Dejana Zavca, ki nam je celotno situacijo tudi prijazno razložil.

"Tukaj je šlo za sporočilo za otroke, ki so oboleli za rakom. Otroci so bili na obisku v državnem zboru, da so predstavili svojo borbo in tudi svoje uspehe. Ta dotik z rokavicami je bil mišljen metaforično, predstavljal naj bi borbo, upanje in vztrajnost. S temi besedami damo upanje otrokom, ki se borijo, da premagajo raka. Z Urško sva uprizorila samo predstavitev, da spoštljivost, borba in vztrajnost prinašajo zmago nad boleznijo. Z rokavicami sva se samo dotaknila in pozdravila, zatem pa v znak pozdravu odprla pest s pentljo, ki ponazarja otroški boj s to zahrbtno boleznijo."

In zakaj je bil za to izbran ravno državni zbor?

"Prvič zaradi tega, ker smo se upali izpostaviti, si upali pokazati, da imamo pogum, da razumemo otroke, čeprav se zavedamo, da bolezni ne moremo prevzeti, a jim lahko damo močan občutek, da mislimo na njih, da niso sami ter da jih podpiramo tudi poslanci državnega zbora. Žal je tudi tukaj prišlo do zelo grdega zavajanja s strani opozicije. Ocenjujem, da očitno niso razumeli oziroma niso želeli razumeti sporočila video posnetka, ki je ob tem nastal. Želel bi si, da bi vsaj ob takih zgodbah stopili skupaj, torej vsi poslanci ne glede na politično opcijo, saj bolezen ne izbira."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.