Denar lahko prinese srečo

Foto: Žurnal24 Denar prinaša boljšo samopodobo. (Foto: Shutterstock)
Denar vpliva na čustveno počutje in občutek sreče, je pokazala raziskava, ki so jo objavili v ameriški multidisciplinarni znanstveni reviji Proceedings of the National Academy of Sciences.
Oglej si celoten članek

Znanstveniki so ugotovili, da je občutek sreče močno povezan s samopodobo in samospoštovanjem. Gre za povsem logične zaključke, ki so jih tokrat znanstveno potrdili.

Osnovno preživetje
Ljudje naj bi imeli boljšo samopodobo in naj bi se počutili bolje, če bi imeli dovolj denarja, da jim ne bi bilo treba skrbeti za osnovno preživetje. Protiutež omenjeni raziskavi pa so podatki raziskave, ki so jo izvedli na univerzi v Warwicku. Ta je pokazala, da ljudje ne glede na vsoto denarja, ki ga imajo, ne znajo biti srečni, če ga imajo sosedje še več.

Deaton in Daniel Kahneman sta v raziskavo vključila 450 tisoč Američanov. Izsledki raziskave pa so pokazali, da so ljudje srečnejši, ko se njihov osebni dohodek viša. Več ko si lahko privoščijo, srečnejši so. Izravnalni občutek, ko naj rast osebnega dohodka ne bi več pomenila rasti občutka sreče, pa naj bi se zgodil pri 75 tisoč dolarjev na leto, kar je okoli 53 tisoč evrov. Pri tem znesku naj ne bi več občutili sreče pri dodatnem večanju osebnega dohodka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.