Depardieuja udarili po denarnici

Foto: FameFlynet
Foto: FameFlynet
Francosko sodišče je igralca Gerarda Depardieuja kaznovalo s 4000 evrov kazni ter mu za šest mesecev odvzelo vozniško dovoljenje, ker se je po Parizu s skuterjem vozil pod vplivom alkohola.
Oglej si celoten članek

Igralca so aretirali novembra lani, potem ko je večkrat padel s skuterja in so mu v krvi našli trikrat višjo mero alkohola od dovoljene.

Kazen so Depardieuju naložili v odsotnosti, potem ko se večkrat ni prikazal na sodišču. V zadnjih tednih igralec v Rusiji sicer snema nov film. Grozila mu je sicer dveletna zaporna kazen, a tožilstvo ni zahtevalo zapora.

Nekdaj priznani igralec zadnja leta nase pozornost vleče predvsem s svojim raztresenim obnašanjem. Avgusta lani je prejel opozorilo, ko je udaril motorista, ki je igralca prisilil, da je s svojim skuterjem nenadno zavil. Leta 2011 pa je pritegnil mednarodno pozornost, ko je poskušal urinirati v steklenico na krovu letala, saj mu osebje ni dovolilo uporabe stranišča, ker se je letalo pripravljalo za vzlet.

Pozornost pa je pritegnil tudi z davčnimi spori s francoskimi oblastmi. Novembra lani je igralec napovedal, da se bo preselil v tujino, potem ko je socialistična vlada predsednika Francoisa Hollanda napovedala dvig davčne stopnje na prihodke, višje od milijon evrov, na 75 odstotkov. Prebivališče si je uredil v Belgiji, ruski predsednik Vladimir Putin pa mu je celo dodelil rusko državljanstvo.

Odločitev igralca je sprožila ogorčenje, neodobravanje pa je bilo deležno tudi Depardieujevo prijateljevanje s Putinom in avtoritarnim čečenskim voditeljem Ramzanom Kadirovom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:59 21. Junij 2013.

    Gerard ima že čisto skisane možgane. Pijanec. Ne vem zakaj takšnega človeka še kdo najame za snemanje filma?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.