Depresivni? Napadite čokolado!

Foto: Žurnal24 Napad na čokolado je najredkejši pri ekstrovertiranih ljudeh in perfekcionistih.
Se počutite nerazpoloženo, potrto ali celo depresivno? Avstralski znanstveniki trdijo, da vas bo razvedrila tablica čokolade, ki naj bi bila boljše poživilo kot skodelica kave.
Oglej si celoten članek

Skoraj polovica vzorca, v katerem je bilo zbranih 3000 ljudi, ki so jim zdravniki postavili diagnozo depresije, je dejalo, da večkrat dobesedno hrepenijo po tablici čokolade. Zakaj? Sladki rjavi čudež naj bi jim dvignil razpoloženje in jim hkrati pomagal, da se laže soočajo z vsakdanjim življenjem.

Raziskava je bila opravljena v Sydneyju (Sydney's Black Dog Institute found) , njeni izsledki pa pred kratkim objavljeni v britanskem dnevniku za psihiatrijo. Zanimiva je bila ugotovitev povezanosti uživanja čokolade in osebnostnega tipa ljudi: ni presenetljivo, da so bili med različnimi osebnostnimi tipi najmanj potrebni koščka čokolade za razvedrilo ekstrovertirani ljudje in perfekcionisti, najbolj pa tisti, ki so se počutili najbolj depresivne. Če ste med slednjimi, si le privoščite nekaj sladke razvade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.