Deset evrov za termozaščito

Foto: Žurnal24 Roke so vaše ogledalo, zato zanje dobro poskrbite. (Foto: Shutterstock)
Privoščite si nego s samogrelnimi rokavicami in roke zaščitite s kremo.
Oglej si celoten članek

"V hladnejših dneh obvezno uporabljajte kremo za roke, ki jo nanesite vsaj dvakrat na dan," o zaščiti rok pred mrazom svetuje kozmetičarka Anja Žibert iz salona Spa Natura v Ljubljani in dodaja, da dvakrat na teden naredite tudi piling rok. Pripravite ga lahko tudi sami, iz naravnih sestavin: zmešajte malo limoninega soka in dodajte ščepec grobe soli. Če imate kožo na rokah poškodovano, pa se mu raje izognite in roke negujte z mešanico toplega oljčnega olja in medu.

Mlečna kopel. Segrejte skodelico mleka in vanj pomočite dlani. V kopeli jih pustite okoli deset minut, nato jih izperite z mlačno vodo. Mleko vsebuje mlečno in alfahidroksilno kislino, ki bosta odstranili odmrle celice.

Pri čiščenju rokavice
Žibertova priporoča, da med čiščenjem z agresivnimi čistili uporabljate rokavice, po umivanju posode pa roke prav tako zaščitite s kremo. "Uporabite kremo, ki je obogatena z mandljem," svetuje strokovnjakinja, ki za hladnejše dni priporoča tudi toplotno nego. "Na tržišču obstajajo toplotne rokavice, ki si jih lahko nadenete doma ali pa se zanje odločite v salonu, medtem ko se predajate kateri drugi negi. Delujejo na osnovi soyaffina – to je mešanica čebeljega voska, karitejevega masla in soje, torej čisto naravno," pojasni Žibertova.

Aktivirajo se z vodo
Uporaba samogrelnih rokavic je preprosta. Vanje namreč samo nalijete malo vode, počakate nekaj minut in si jih nadenete. Učinek toplote bo največji po 15 minutah delovanja, trajal pa bo kar eno uro. "Toplota poskrbi tudi za to, da pridejo sestavine v čim globlje plasti kože. Roke po takšni negi ostanejo mehke še nekaj tednov," doda. In cena? Za par rokavičk za enkratno nego boste odšteli okoli deset evrov, za okoli pet evrov pa si lahko privoščite tudi grelne nogavice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.