Deset strašljivo odprtih

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Album. Metallica in Lou Reed oktobra s skupno ploščo.
Oglej si celoten članek

“Odkar smo oktobra leta 2009 nastopali z Loujem v Madison Square Gardnu, smo se poigravali z idejo, da bi skupaj naredili ploščo. In zadnje mesece smo resnično garali v našem studiu,” je povedala zasedba Metallica o novem albumu, ki ga je naredila z ameriškim glasbenikom Loujem Reedom.

Album še nima naslova in bo 31. oktobra izšel v Veliki Britaniji, 1. novembra pa v ZDA.

Načrt je spremenil Reed
Reed in Metallica sta najprej načrtovala album, na katerem bi bili objavljeni Reedovi stari komadi, ki jih je rocker opisal kot pozabljene dragulje. Načrt pa se je spremenil teden pred začetkom snemanja, ko je Reed poklical bend in mu predlagal pesmi, ki jih je napisal za gledališko predstavo Lulu.

“Z Larsom sva poslušala demo in bilo je kar nekoliko strašljivo, saj je bila glasba zelo odprta,” je Reedove pesmi komentiral James Hetfield, frontman Metallice. Bend se je nato lotil obdelave komadov, rezultat pa je album, na katerem je deset pesmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.