Deseterica v boj za oskarja

Foto: Žurnal24 Po novem bo v boj za oskarja za najboljši film vstopilo deset kandidatov.
Naslednja podelitev oskarjev ne bo posebna samo zato, ker se bo morala časovno podrediti olimpijskim igram, ampak tudi zaradi razširjene konkurence v eni najprestižnejših kategorij.
Oglej si celoten članek

Ameriška filmska akademija (AMPAS) se je odločila, da bo v bitko za oskarja v kategoriji najboljši film poslala deset filmov in ne le pet kot doslej. S tem želijo okrepiti konkurenco za eno najbolj cenjenih nagrad.

S to odločitvijo naj bi oskarje približali njihovim začetkom, meni Sid Ganis, predsednik AMPAS. V 30. in 40. letih prejšnjega stoletja je namreč v kategoriji najboljši film že nastopalo več kot pet nominiranih filmov.

Poznavalci oskarjev sicer ocenjujejo, da želi filmska akademija s povečanjem števila nominirancev za najboljši film predvsem povečati gledanost slavnostne podelitve legendarnih nagrad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.