Dežela La La s petimi nagradami bafta

Foto: Profimedia Emma Stone Foto: Profimedia Viola Davis Foto: Profimedia Dev Patel Foto: Profimedia Casey Affleck
Romantična glasbena drama Dežela La La režiserja Damiena Chazella je danes prejela britansko filmsko nagrado bafta za najboljši film. Poleg tega je prejela tudi nagrade za najboljšega režiserja, glavno igralko (Emma Stone), fotografijo in izvirno glasbo.
Oglej si celoten članek

Dežela La La je sicer imela kar 11 nominacij za nagrade bafta. Film, ki je poklon zlatemu obdobju Hollywooda, že ima v žepu sedem zlatih globusov, ima pa tudi rekordnih 14 nominacij za oskarja.

Za najboljšega igralca so razglasili Caseyja Afflecka, za vlogo v filmu Manchester by the Sea režiserja in scenarista Kennetha Lonergana. Ta film je poleg tega prejel tudi bafto za izvirni scenarij.

Nagrado za stransko moško vlogo je dobil Dev Patel (Lev: Dolga pot domov), za stransko žensko vlogo pa Viola Davis (Fences), je še razvidno s spletne strani www.bafta.org.

Nagrade so prejeli tudi filmi Prihod (zvok), Greben rešenih (montaža), Magične živali (produkcija), Florence Foster Jenkins (makeup), Jackie (kostumografija) in Knjiga o džungli (posebni učinki).

Za najboljši britanski film je bil izbran Jaz, Daniel Blake režiserja Kena Loacha, najboljši britanski kratki film je Home, najboljši dokumentarni film 13th, najboljši animirani Kubo in dve struni, najboljši film, ki ni v angleškem jeziku, pa Son of Saul.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.